Интензивен трафик отчитат от Министерството на вътрешните работи (МВР) във

...
Интензивен трафик отчитат от Министерството на вътрешните работи (МВР) във
Коментари Харесай

Интензивен трафик има на изходите от столицата

Интензивен трафик регистрират от Министерството на вътрешните работи (МВР) по отношение на идните почивни дни за празника 1 май. В София най-натоварени са изходните пътни артерии – бул. „ Цариградско шосе “, бул. „ Ботевградско шосе “, бул. „ Цар Борис III “, както и Околовръстен път и Северна скоростна дъга. 

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е придвижването по автомагистрала Автомагистрала „ Тракия “, Автомагистрала „ Хемус “ и Автомагистрала „ Струма “. 

Във връзка с ремонтните действия по Автомагистрала „ Тракия “, посока Пловдив, региона на 20 км, през днешния ден до 20:00 ч. от 5 км до 23 км до пътен възел „ Вакарел “ е лимитирано придвижването на камиони над 12 т. Обособен е обходен маршрут по път I-8 (София – Пловдив) с отблъскване на придвижването от Автомагистрала „ Тракия “ по пътна връзка при 5 км и връщане на автомагистралата при 23 км при пътен възел „ Вакарел “. На място екипи от Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-София контролират трафика на транспортни средства. 

Затруднено е и придвижването по същата автомагистрала в региона на 67 км, където придвижването се реализира в двете посоки в платното посока София от 66 км до 69 км, заради спешен ремонт на дилатационни фуги на виадукт. На Автомагистрала „ Тракия “ и Автомагистрала „ Хемус “ има места, на който придвижването е лимитирано в някоя от лентите за придвижване, заради ремонтни действия, само че на тези места не се следи скупчване на огромен брой изчакващи транспортни средства. 

Към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина “ и Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ също се следи огромен брой транспортни средства, които са се насочили надлежно към Гърция и Турция, като от страна на Министерство на вътрешните работи са подхванати нужните превантивни ограничения.

Министерство на вътрешните работи моли към водачите, подхванали пътешестване през почивните дни, да понижат скоростта на придвижване, да не подхващат рискови изпреварвания и маневри, да съблюдават рестриктивните мерки и да слагат защитни колани, както и да подхващат пътувания единствено с механически изправни транспортни средства. 

До 16:00 ч. през днешния ден са зародили общо 53 пътнотранспортни катастрофи, от които при седем има потърпевши хора, починали няма. 

По данни на Министерство на вътрешните работи през миналото денонощие са открити общо 11 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат други 11 водачи, а трима са отказали да бъдат тествани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР