Интензивен се очаква да бъде трафикът днес - 1 май,

...
Интензивен се очаква да бъде трафикът днес - 1 май,
Коментари Харесай

На път: Интензивен трафик към провинцията и изходите на страната

Интензивен се чака да бъде трафикът през днешния ден - 1 май, първият от поредицата почивни дни за Великден и Гегьовден.


Тъй като тази година дните за Великден и Гергьовден се сливат, като само 2 май е работен, само че неучебен ден, доста хора са слели почивката. Министерство на вътрешните работи чака трафик по всички пътни артерии на страната, както и по граничните контролнопропускателни пунктове, най-много на излаз за Гърция и към Турция. На брифинг във вторник органите на реда предизвестиха жителите да не подценяват заплахата от домови обири по време на почивните дни.

Огнеборци пък ревизират нормите за пожарна сигурност в православните храмове и разнообразни места за настаняване - хотели, хижи заведения за хранене.

" Целта е да се избегнат опасности обстановки за произшествия. На всички чиновници са дадени инструкции за ограничение на предпоставките за пожари ", заключи комисар Георги Толин от Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.

Криминалният контрольор Росен Белишки обърна внимание на сигурността на домовете, които ще останат празни по време на почивните дни.

" Важно е е жилищата да са добре обезопасени, приказваме за входни порти, механизми на прозорци, дограма ", означи Белишки моментите, които могат да помрачат ваканцията на притежател, станал обект на домова кражба.


За трафика и засиленото придвижване първоначално и края на празничните дни, от Пътна полиция изкарват спомагателни екипи. Ще има камери и екипи, които ще се движат в трафика.

Допълнително гранични чиновници също ще има на ГКПП-ата на страната, като на " Кулата " и на " Капитан Андреево " ще работят всички гишена.

Магистралите " Тракия ", " Хемус " и " Струма " са обичайно най-интензивни. На „ Струма ” едното платно сред Перник и София остава затворено поради разкъсване на подпорната стена и изсипване на стотици тонове земна маса.

Съвместни българо-румънски екипи ще контролират трафика в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра. Пограничните региони са избрани въз основата на данни на двете страни за упования натоварен трафик от румънски и български жители и такива, директно преминаващи за Република Гърция. Целта е усилване на ограниченията за сигурност и попречване на произшествия по пътищата.

От „ Пътна полиция “ приканват водачите да карат с нараснало внимание, да не подхващат рискови маневри и да се движат със съобразена скорост. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР