Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от

...
Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от
Коментари Харесай

Интензивен график в последния от почивните дни

Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от почивните дни след празника на 6 май. Екипи на " Пътна полиция " управляват и подпомаган придвижването. В София обичайно най-натоварени са входните пътни артерии, а точно булевардите „ Цариградско шосе “, „ Ботевградско шосе “, „ Цар Борис III “, както и Околовръстният път и Северната скоростна дъга, оповестяват от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е придвижването по автомагистралите " Тракия ", " Хемус " и " Струма ". Поради замяна на ограждения в междинната разграничителна линия придвижването по Автомагистрала Тракия в сектора от 120 до 135 км в двете направления се реализира поетапно в една лента, лимитирано е придвижването по изпреварващата лента, като придвижването се реализира по дейната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. По същата автомагистрала придвижването в сектора от 346 до 349 км. в посока София се реализира с нараснало внимание по дейната и изпреварващата лента, заради частични ремонтни действия на асфалтовата настилка в спешната лента. Ограничена е спешната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по Автомагистрала Хемус в  посока София от 35 до 33 км е лимитирано единствено в изпреварващата лента за МПС над 3,5 тона заради ремонтно-възстановителни действия на виадукти при 33 и 34 км., като се реализира по двете дейни ленти. Поради построяването на пътна връзка за крайпътен обект при 422 км придвижването по Автомагистрала Хемус в сектора от 422 до 423 км в посока София се реализира с нараснало внимание. Скоростта е лимитирана до 70 км/ч. и секторът е сигнализиран с пътни знаци.

На Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево, Дунав мост 1, Дунав мост 2, Русе и Калотина няма натоварване и опашки от МПС. На буферния паркинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Капитан Андреево има към 300 свободни места. Не се следи натоварване на трафика.

Към момента на всички входни артерии към София от Автомагистрала Хемус, Тракия, Струма се следи натоварен трафик на вход към София  с наклонност към усилване, без формиране на тапи и тапи. Засега трафикът по Автомагистрала Струма в посока София в сектора от Симитли до Благоевград е натоварен, образувала се е към 6 км колона от коли, като от страна на Министерство на вътрешните работи са подхванати нужните ограничения за безпроблемно напредване.

Към 16 часа няма въведени ограничавания по отношение на зародили ПТП.

От 0.00 часа до 15.30 часа през днешния ден на територията на страната са зародили общо 49 ПТП, от които 15 тежки.

Министерството на вътрешните работи моли към водачите:

-намалете скоростта;

-поставете защитните колани;

-не предприемайте рискови изпреварвания и маневри;

-спазвайте рестриктивните мерки, въведени чрез знаци при въведена краткотрайна организация на придвижване, както и  разпорежданията на контролните органи;

-предприемайте пътешестване само откакто сте се уверили в техническата редовност на ръководеното от Вас транспортно средство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР