Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от

...
Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от
Коментари Харесай

Краят на празниците: 49 катастрофи за 15 часа, 6 км колона на „Струма“

Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от почивните дни, по информация от „ Пътна полиция “, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Екипи на „ Пътна полиция “ управляват и подкрепят придвижването. В София обичайно най-натоварени са входните пътни артерии – булевардите „ Цариградско шосе “, „ Ботевградско шосе “, „ Цар Борис III “, както и Околовръстният път и Северната скоростна дъга.
По републиканската пътна мрежа най-натоварено е придвижването по автомагистралите „ Тракия “, „ Хемус “ и „ Струма “.

Поради замяна на ограждения в междинната разграничителна линия придвижването по автомагистрала „ Тракия “ в сектора от 120-и до 135-и километър в двете направления се реализира поетапно в една лента, лимитирано е придвижването по изпреварващата лента, като придвижването се реализира по дейната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. По същата автомагистрала придвижването в сектора от 346-и до 349-и километър в посока София се реализира с нараснало внимание по дейната и изпреварващата лента, заради частични ремонтни действия на асфалтовата настилка в спешната лента. Ограничена е спешната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по автомагистрала „ Хемус “ в посока София от 35-и до 33-ти километър е лимитирано единствено в изпреварващата лента за моторни транспортни средства (МПС) над 3,5 тона заради ремонтно-възстановителни действия на виадукти при 33-ти и 34-ти километър като се реализира по двете дейни ленти. Поради построяването на пътна връзка за крайпътен обект при 422-ри километър придвижването по автомагистрала „ Хемус “ в сектора от 422-ри до 423-ти километър в посока София се реализира с нараснало внимание. Скоростта е лимитирана до 70 км/ч и секторът е сигнализиран с пътни знаци.

На граничните контролно-пропускателни пунктове „ Капитан Андреево “, „ Дунав мост 1 “, „ Дунав мост 2 “ и „ Калотина “ няма натоварване и опашки от МПС. На буферния паркинг на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ има към 300 свободни места. Не се следи натоварване на трафика.

Към момента на всички входни артерии към София от автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ се следи натоварен трафик на вход към София с наклонност към усилване, без формиране на тапи и тапи. Засега трафикът по автомагистрала „ Струма “ в посока София в сектора от Симитли до Благоевград е натоварен, образувала се е към 6-километрова колона от коли, като от страна на Министерство на вътрешните работи са подхванати нужните ограничения за безпроблемно напредване.

Временно придвижването при км 37 на път II-81 София – Монтана се реализира в двете посоки в една лента заради ПТП. Движението се контролира от „ Пътна полиция “, осведомиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

От 0:00 часа до 15:30 часа през днешния ден на територията на страната са зародили общо 49 пътни случая, от които 15 са тежки, осведомят още от Министерство на вътрешните работи. От там молят към водачите да понижат скоростта, да слагат защитните колани, да не подхващат рискови изпреварвания и маневри, да съблюдават рестриктивните мерки, въведени чрез знаци при въведена краткотрайна организация на придвижване, както и разпорежданията на контролните органи, да подхващат пътешестване само откакто са се уверили в техническата редовност на ръководеното от тях транспортно средство.

Етикети: трафик
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР