Интелигентните роботи са нещо прекрасно, докато не започнат да ловуват

...
Интелигентните роботи са нещо прекрасно, докато не започнат да ловуват
Коментари Харесай

Учат роботите на инстинкт като на хищни животни

Интелигентните роботи са нещо прелестно, до момента в който не стартират да ловуват основателите си. Точно на това желаят да ги научат откривателите от Института по невроинформатика към Университета на Цюрих, осведоми IDG.

Те са предиздвикали робот да се държи като див звяр и да преследва жертвата си – различен робот, ръководен от човек. Това е реализирано със специфичен програмен продукт, който дава опция на робота да набелязва жертвата си, да пресмята местоположението и и да прави скок, с цел да я улови.

Приложенията на тази технология са много по-безобидни, в сравнение с евентуално сега си представяте. Тя би трябвало да даде опция на роботите да възприемат по-добре обкръжаващата ги среда и да следват даден обект.

„ Можем да си представим роботизирани куфари, които следват притежателите си на летищата “, дава образец Тоби Делбрук, професор в Института по невроинформатика. Хардуерът на робота-хищник е моделиран въз основа на членове на животинското царство – роботът употребява силициева ретина, която прилича човешкото око. Това разрешава да бъде следван обект посредством отчитане на смяна в обособени пиксели, за разлика от по-бавния способ на камерите, при който се употребяват цели фрагменти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР