Интелигентни очила за хора с увреден слух са способни да

...
Интелигентни очила за хора с увреден слух са способни да
Коментари Харесай

Умни очила осигуряват субтитри за глухи в реално време

Интелигентни очила за хора с повреден слух са способни да слушат и схващат речта в близост и да я трансформират в надписи в действително време. Очилата са проектирани в Словения, като сега са в стадий на работещ първообраз и обект на акция за набиране на средства в Indiegogo.

Отпред очилата имат шумопотискащ микрофон. Заедно с това в тях е вграден прожектиращ екран, сходен на Гугъл Glass, отвътре на едната леща. Има и тъчпад за ръководство на функционалностите и, несъмнено, батерия – тя е литиево-полимерна.

По подразбиране, умните очила за глухи имат транспарантни лещи, само че могат да бъдат и диоптрични, по самостоятелна рецепта. Според дизайнерите, технологията – наречена Voicee – е в положение да улови речта на различен човек, който беседва с потребителя, и да демонстрира думите му като текстови надписи в съвсем действително време.

Очилата работят без никакви други поддържащи устройства. Засега боравят с един от пет вероятни езика. Тежат към 100 грама. Създателите им настояват, че с едно зареждане на батерията би трябвало да могат да работят над 24 часа.

Това не е първият сходен опит. Преди Voicee имаше и други планове за транскрибиращи очила като LTCCS (която не съумя да реализира задачата си за групово финансиране), TranscribeGlass (който сега е в развой на разработка) и едно приложение за Гугъл Glass.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР