Интелектуалецът и историк Иван Булахов е единственото дете в семейството.

...
Интелектуалецът и историк Иван Булахов е единственото дете в семейството.
Коментари Харесай

Готвят се за война с нас: Пророчеството на историка, който стана снайперист в Донбас

Интелектуалецът и историк Иван Булахов е единственото дете в фамилията. Когато умрял, татко му взел автомат и се записал доброволец в същия батальон, в който служил и синът му. Прочетете за подвига на същински съветски воин в материала на " Цариград ".

Малко преди гибелта си в борбите с неонацистите, роденият в Кубан, 26-годишен Иван Булахов, се срещна в обществените мрежи с момиче от различен район.

" Последната му молба беше да й изпраща цветя по пощальон един път седмично. И по този начин, до момента в който се върне вкъщи с победа. Ето какъв беше - слаб, сантиментален ", едвам сдържайки сълзите си, споделя братовчедка му Настя.



Руснаци умират на съветска земя

Иван се включва непринудено да пази Донбас от първите дни на СВО. Разубеждават го, споделят му, че е единственото дете на родителите си. Но той е неотстъпчив, обяснявайки просто: не мога да заставам настрани, когато руснаците са убивани на съветска земя.

И сестра му Настя се пробва по всевъзможен метод да разубеди Ванка. Те са на една възраст и са израснали дружно. И последно за Иван са посрещнали дружно новата 2022 година. Но даже на празничната софра Ваня приказва за неизбежната война:

" За брат ми, като историк, беше ясно, че всичко, което се случи през последните години в Украйна, неизбежно ще докара до военни дейности ".

Иван споделя, че Русия за следващ път е излъгана с Минските съглашения, а в това време въоръжават и образоват бандити националисти против нас: те се готвят за война.

От младостта - " закостенял "

(не е наложително всички позиции в съветската публикация да се поддържат от Поглед Инфо, редакцията не се обвързва)

Иван още като студент в Историческия факултет се причислява към „ Братството на учените ”. Дълго време му е близка идеологията на сдружение „ Цариград ”.

Един ден Иван разгласява на страницата си в обществена мрежа: той приказва за книга, която е трансформирала живота му. На него, десетгодишното момче, родителите му подарили „ История на Русия “ от Василий Ключевски. Така Иван се влюбил в историята вечно.

Започва да учи и с придвижване на възрастта, потапяйки се от ден на ден и повече в тематиката, той най-сетне се утвърждава в своите монархически възгледи. Всичките му другари са знаели, че той счита имперския интервал за най-хубавия в съветската история, а революцията - за непоправима неточност.



Между другото, той съпровожда тази обява с песните " Боже, царя пази " и " Руски марш ". Той вижда бъдещето на Родината зад имперците, консерваторите и монархистите. Той аргументира и поддържа всичките си причини с исторически обстоятелства.

Но той се отнася с почитание и към други исторически интервали. Затова в Лабинския музей, където той съумява да работи за малко време, си спомнят с топлота:

" Всички обичаха Иван. Невероятна осведоменост, жизненост, самодисциплина и отговорност. А също и необикновено възприятие за комизъм, което си заслужава единствено изявленията му в обществените мрежи! "

Например, към този момент в Донбас, другар го снима с локално улично куче, което се втурва към индивида, с цел да си играе: „ Редки фрагменти от хрониката на апокалипсиса - съветски завоевател ревизира пулса на куче, парализирано от смут, преди да отхапе неговото глава, като в това време се усмихва щастливо ", подписва Иван тази фотография.

" Моето време е "

Иван служи в именитата майкопска бригада, която се бори с бандити в две чеченски войни. Получава военна регистрация компетентност " снайперист ". И когато чува речта на президента Путин на 24 февруари 2022 година, схваща, че е време той да приложи добитите познания.

Иван се причислява към редиците на доброволческия батальон " Таврида ", неведнъж върви на разузнаване, удряйки пехотата, картечниците и екипажите на врага.



" Иван беше обещаващ войник. Не сме се воювали дружно, само че още преди да замине за Таврида, а и през ваканциите, обсъждахме професионална тематика. Можеше да стане ас, да стане самостоятелен, да бъде незабележим и да следи врага с часове ", споделя също член на " Цариградското общество ", кадровият боен, снайперист от Министерството на защитата Алексей.

Преди всичко - шпионин

През последните години зрението на Иван се утежнява, визира се любовта му към непрекъснатото четене. Но за късогледство " минус три " той не признава в службата за военна регистрация и регистриране. Взема колкото се може повече контактни лещи и отпътува за Донбас.

По молба на " Цариград " един от кубанските атамани (казашки водачи, бел.ред.), минал през Донбас, описа по какъв начин неприятното зрение може да се комбинира с работата на снайперист:

" Е, какво неприятно има в това? Снайперистът е на първо място шпионин. Той би трябвало деликатно и вярно да пресметна по какъв начин ще премине патронът, с цел да удари задачата. "

" Освен това би трябвало да имате специфична логика на психиката - да можете изцяло да се концентрирате върху задачата, без да давате воля на страстите. А в майкопската бригада, споделя атаманът, си знаят работата, умеят да избират бойци за снайперски позиции и умеят да ги образоват. "

" С подобен човек бих отишъл в разузнаването и контактните лещи няма да ме смущават. "

Смъртоносен откъслек

На 18 септември 2022 година следобяд при артилерийски обстрел Иван е смъртоносно ранен. Бойните му приятели го изнасят на несъмнено място, първо те сами оказват първа помощ, по-късно го откарват в болничното заведение, само че уви...



Баща за наследник

Иван бил завързан към фамилията си. Не е желал да ги разстройва и по тази причина не споделя на никого, с изключение на на сестра си Настя, за решението да отида да се бие за Донбас.

Баща му, Василий Иванович Булахов, може би най-трудно претърпява гибелта на единствения си наследник. Той влага доста душа във възпитанието му. От дребен го учи да работи, да спортува, да чете, да учи. В студентските си години Ваня работи на ненапълно работно време, с цел да купува медикаменти и храна за остарялата си баба...



Три месеца след погребението Василий Булахов се записва като доброволец в Донбас, в същия батальон Таврида, където се бие синът му.

Руски родолюбец

В Братството на учените Ваня се дефинира като абстрактен съветски родолюбец, душата на компанията, спокоен, благ и същински.

" В Екатеринодарското " Братство на учените " Иван е откровено обичан. За директността си. За ясните и откровени убеждения. За благия и приветлив темперамент. И в този момент неговата безсмъртна душа ще се причисли към редиците на Небесното войнство ", написа за Булахов, ръководителят на Цариградското общество Константин Малофеев.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР