Intel се намира в разговори с Международния Олимпийски Комитет за

...
Intel се намира в разговори с Международния Олимпийски Комитет за
Коментари Харесай

Има реален шанс eSports дисциплини да се включат в Олимпийските игри

Intel се намира в диалози с Международния Олимпийски Комитет за потенциaла на електронните спортове да се включат в Олимпиадата. МОК демонстрира интерес това да се случи, само че има терзания по отношение на възможни отрицателни прояви. Това е повода към момента да има съмнения дали eSport дисциплините би трябвало да се награждават с орден на най-голямото спортно събитие.

По време на среща в края на 2017, всички са се съгласили, че електронните спортове имат място като спортна активност там, само че единствено в случай че не нарушават олимпийските полезности.
Директорът на гейминг и eSport дивизията в Intel Scott Gillingham удостовери информацията за договарянията.
„ Няма извънредно мнение, което да отсича, че би трябвало или не би трябвало да включим игрите като дисциплинираност, само че сме изцяло отворени към концепцията. Говорим с МОК, с цел да им помогнем да схванат какво са електронните спортове и какъв капацитет имат. Крайното решение ще е на Комитета. “, описа той.

Организаторите на Олимпиадата в Париж през 2024 също са провели сходни диалози. Те желаят да включат новите дисциплини, тъй като това ще им помогне да утвърдят френската столица като крепостта на електронните спортове в Европа.

Той не пропусна да означи и, че заниманията на Intel с гейминг са доста значима част от активността на компанията.

„ Електронните спортове ни оказват помощ доста по повод събирането на информация и плановете, които се градят върху нея. Те са основна част от това, което кара проектите ни да се движат напред. “, сподели още Gillingham.
Добра концепция ли е да забележим eСпортове на Олимпиадата?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР