Intel се готви да пусне нова серия потребителски процесори. Производителят

...
Intel се готви да пусне нова серия потребителски процесори. Производителят
Коментари Харесай

Intel възнамерява да продаде милион чипове Meteor Lake през 2024 г – те ще получат AI ускорител, който ще използва Windows 11

Intel се готви да пусне нова серия потребителски процесори. Производителят не прецизира по кое време тъкмо новите чипове с кодово име Meteor Lake ще се появят на пазара, само че споделя някои детайлности по отношение на бъдещите устройства.

В формалния си блог компанията удостовери, че новите процесори Meteor Lake ще бъдат оборудвани със специфичен невронен енджин VPU (Versatile Processing Unit), който ще стане част от SoC-чиплета на бъдещите процесори. Както знаете, чиповете от новата серия ще употребяват чиплет, а не едносъставен дизайн, което разрешава използването на комбинации от разнообразни кристали с изчислителни ядра, интегрирана графика и други съставни елементи, основани на разнообразни софтуерни процеси.

VPU на бъдещите процесори Meteor Lake е планиран да работи с обособените AI-модели. Компанията залага доста на ИИ в своите идни процесори и разгласи съдействието си с Microsoft по въпроса с ускоряването на API-интерфейса WinML/DirectML за машинното образование в Windows 11 и оказания ИИ-блок. В допълнение, към работата на VPU-блока ще се употребява и софтуерния пакет Windows Studio Effects, който включва резултати на замъгляване на фона, резултат за преструване на гледане в камерата, когато потребителят гледа екрана, резултат за автоматизирано увеличение и изрязване на изображението при пренасяне и функционалност за шумоподтискане.

Intel също по този начин съобщи, че през идната година възнамерява да достави на пазара един милион процесори Meteor Lake.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР