Intel съвсем скоро ще пусне на пазара нова серия твърдотелни

...
Intel съвсем скоро ще пусне на пазара нова серия твърдотелни
Коментари Харесай

Анонс на линията SSD дискове Intel Optane 800p с памет 3D XPoint

Intel напълно скоро ще пусне на пазара нова серия твърдотелни дискове, основани въз основата на паметта 3D XPoint — Optane 800p. Устройствата от тази линия са създадени в известния форм-фактор M. 2 и би трябвало да заемат нишата сред „системните ускорители“ Optane Memory и серията SSD за ентусиасти Optane 900p.

Първоначално, гамата от твърдотелни дискове Intel Optane 800p ще бъде показана единствено от два продукта с размер 58 и 118 GВ. И двете устройства ще употребяват две линии на интерфейса PCI Express 3.0, ще са съпроводени от петгодишна гаранция и са предопределени за всекидневен запис на 200 GВ информация.

Скоростта за поредно четене/запис и равнището на скоростта при работа с случайни блокове към момента се пазят в загадка. Въпреки това, защото Optane 800p употребяват същия контролер и фърмуер, като при устройствата Optane Memory, може да се разчита най-малко на 1200/280 МВ/s и 300/70 хиляди IOPS при четене/запис.

В продажба, твърдотелните дискове Intel Optane 800p ще се появят през март, а цените на новите артикули към момента се пазят в загадка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР