Intel разкри как е използвала AI инструменти за създаване на

...
Intel разкри как е използвала AI инструменти за създаване на
Коментари Харесай

Смел ход: Intel е използвала изкуствен интелект за проектиране на процесори Meteor Lake

Intel разкри по какъв начин е употребила AI принадлежности за основаване на семейството чипове Meteor Lake. Използването на изкуствен интелект за усъвършенстване на дизайна на SoC е понижило времето за осъществяване на някои интервенции от седмици на минути.

По-специално, ИИ е употребен за слагане на термичните датчици, където е потвърдил своята висока успеваемост. В продължение на десетилетия задачата за слагане на термичните датчици е изисквала композиция от просвета и изкуство. Разработчиците нормално разчитат на опита си от предходни планове, с цел да схванат къде ще са най-горещите места на чипа. Но всичко това включва спомагателни проби, моделиране на натоварването и усъвършенстване на разположението на датчиците. Всичко това може да отнеме седмици. Но с помощта на профилиран ИИ, създаден от Intel, към този момент е допустимо да се изчислят най-горещите места в SoC за броени минути.

Инструментът съчетава моделирането на натоварването въз основата на особено подготвен изкуствен интелект и идентифицирането на горещите точки. Към сегашен ден решението оказва помощ на систематичните архитекти на Intel да регистрират хиляди променливи в бъдещите полупроводникови чипове. Подобен инструмент с „ уголемен разсъдък “ обаче няма по какъв начин да размени същинските инженери-хора, само че мощно опростява тяхната работа.

Екипът на доктор Чжу употребява и други принадлежности за усъвършенстване на създаването. Те загатват стратегия за разбор на целостта на сигнала за високоскоростни входове/изходи, инструмент за разбор на повредите. Специализиран изкуствен интелект за установяване на самостоятелните стойности на овърклок. Автоматична оптимизация на оформлението на чипа в силициевия пласт, прогнозиране на продуктивността и други ИИ принадлежности. В някои случаи това намлява времето за разработка с няколко месеца.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР