Intel публикува в своя официален сайт спецификациите на хибридния чип

...
Intel публикува в своя официален сайт спецификациите на хибридния чип
Коментари Харесай

Процесорът Intel Core i7-8809G освен Radeon RX Vega M ще има и графично ядро HD Graphics 630

Intel разгласява в своя формален уебсайт спецификациите на хибридния чип Core i7-8809G, за който към този момент се знае, че ще има четириядрен процесор с архитектура Kaby Lake и бързото графично ядро AMD Radeon RX Vega M GH, сложено на същата поставка с многослойната HBM2 памет.
Една от основните особености на тази система-върху-чипа е съществуването на две графични ядра – с изключение на Radeon RX Vega M , в спецификациите на новата SoC се вижда и графичния ускорител HD Graphics 630 . Като се вземат поради съществуването на 8 MB кеш памет от трето равнище, поддръжката на технологията Hyper-Threading и свободния множител, може с огромна възможност да се допусна, че процесорният колос не е създал нов чип, а просто е употребявал от дълго време известния Core i7-7700K, само че с намалени честоти.

Топлинният пакет на новата SoC е едвам 100 W, което не е доста за три мощни чипа на една и съща поставка. В взаимозависимост от натоварването и температурните условия, обработката на графиката в действително време ще се трансферира от HD Graphics 630 към Radeon RX Vega M (тази информация към момента не е публично потвърдена).

Официалният анонс на процесорите на Intel с графика AMD Radeon е плануван за това тримесечие. Повече информация се чака идната седмица, по време на CES 2018.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР