Intel пропуснали възможността да проектират и участват в създаването на

...
Intel пропуснали възможността да проектират и участват в създаването на
Коментари Харесай

В PS6 е можело да има процесор на Intel

Intel пропуснали опцията да проектират и вземат участие в основаването на идващото потомство PlayStation, предава Reuters. Провалът да подпишат контракт със Sony през 2022 нанесло огромни вреди на все по-задъхващата се компания.

Както знаете дълготраен сътрудник на Sony във връзка с PlayStation се явява AMD. В момента компанията доставя милиони чипове на японската компания и ще доставя не по-малко за неотдавна показания PS5 Pro. През 2022 Sony афишира конкурс за PS6, на който се явяват Intel, AMD и RSMC. В последна сметка, последните отпадат. И изгледа Intel са имали своите шансове, които обаче сами са провалили. Говорим за същата компания, която през днешния ден е неприятното дете на пазара и дори се заприказва за изключването ѝ от показателя Dow Jones. И която неотдавна разгласи, че до края на годината ще уволни хиляди свои чиновници. Intel към този момент продаде по този начин значимия си дял в ARM, обмисля продажбата на Altera и други структурни звена и анулация на построяването на фабриката си в Германия. Вероятно част от грижите на компанията през днешния ден нямаше да ги има, в случай че се беше стигнало до съглашение със Sony.

„ Спор по отношение на това каква да е облагата на Intel от всеки чип, продаден на японския електронен колос, блокирал опцията Intel да контракти със Sony цената, съгласно двама от източниците ни “, пишат Reuters. Изданието продължава с това, че договарянията от 2022 сред двете компании траяли месеци наред. Те включвали изпълнителните шефове на Intel и Sony, инженери и мениджъри от двете страни. Но тук не ставало дума просто за лакомия.

Sony упорствали пред Intel, че би трябвало да обезпечат противоположна съгласуемост сред PlayStation 5 и PS6. Така че притежателите на новото конзолно потомство да играят игри от предходното. Това обаче е щяло да съставлява съществено инженерно предизвикателство за Intel. Причината за това е несъмнено, че дизайна на чиповете на PS5 е на AMD, а не техен. Независимо от това какво е щяло да коства на Intel, като старания и запаси, договорката щеше да обезпечи работа на звеното, занимаващо се с производството на полупроводници пет и повече години работа. Това споделили за Reuters източниците на изданието.

Провалът на договорката идва в години, в които Intel обезверено търси знаков сътрудник, за който да създава чипове. Компанията изостава съществено в това отношение от конкуренцията. Intel изпуснаха мобилната гражданска война, изпускат и възходът на изкуствения разсъдък. Според източниците на изданието, компанията е можело да завоюва към $30 милиарда за периода на контракта. Но тя сигурно щеше да завоюва още веднъж доверието на пазара и на акционерите си.

„ Твърдо не сме според с това охарактеризиране, само че няма да разясняваме каквито и да е сегашни или евентуални диалози с клиенти “, разяснява представител на Intel за Reuters във връзка споделеното в материала им от през днешния ден. „ Разполагаме с доста здравословна верига от клиенти, както на продуктовия, по този начин и на индустриалния ни бизнес. И сме ясно фокусирани над нововъведенията за посрещането на техните потребности “.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР