Intel предупреди собствениците на процесори , че тези, които имат

...
Intel предупреди собствениците на процесори , че тези, които имат
Коментари Харесай

Intel: Използващите този трик, за да клокват Alder Lake процесори, може да ги повредят!

Intel предизвести притежателите на процесори, че тези, които имат процесори без K (заключени), не би трябвало да се пробват да ги овърклокват.
Tова е допустимо с някои дънни платки, само че може да докара до щета на чипа
Експертът по овърклок Der8auer организира опит с огромно повишение на честотите на модели, които не са с K, като Core i5-12400 (видяхме и международен връх за Core i3). Точно такива, които не би трябвало да са отворени за овърклок публично. „K“ процесорите на Intel са продуктите, които са отключени и предопределени за овърклок.

Технически е допустимо да се овърклокне процесор Alder Lake, който не е „К“. За тази цел се употребява функционалността за отключване на BCLK в BIOS на някои дънни платки. Те са от по-висок и междинен клас, само че съгласно Intel, правейки това, ние подлагаме системата си на сериозен риск.
Гигантът в региона на чиповете съобщи пред Tom’s Hardware:
Процесорите на Intel от 12-то потомство, които не са K, не са предопределени за овърклок. Intel не подсигурява работата на процесорите отвън техните спецификации. Промяната на тактовата периодичност или напрежението може да повреди или да понижи потребния живот на процесора и други систематични съставни елементи. Може да понижи стабилността и продуктивността на системата.

Иначе казано, използването на овърклок ще анулира и гаранцията на вашия чип, в случай че той не е предопределен за клокване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР