Intel представи своя първи процесор, произведен чрез 10 нанометров технологичен

...
Intel представи своя първи процесор, произведен чрез 10 нанометров технологичен
Коментари Харесай

Intel Core i3-8121U: първият 10 nm процесор на компанията

Intel показа своя първи процесор, създаден посредством 10 нанометров софтуерен развой.
Първият централен процесор с новия софтуерен развой е чипът Intel Core i3-8121U .

Процесорът принадлежи към семейството чипове Intel Core от 8-мо потомство с кодово име Cannon Lake. Конфигурацията на новия процесор включва 2 ядра, само че посредством поддръжката на технологията Hyper-Threading, той може да извършва четири потока указания по едно и също време. Базовата периодичност на процесорните ядра е 2,2 GHz, а работната периодичност в режим Turbo Boost доближава 3,2 GHz. Налични са 4 MB кеш памет SmartCache от трето равнище. Но няма интегриран графичен ускорител. В спецификациите на новия процесор няма информация за графично ядро и с този процесор ще би трябвало да се употребява външна видеокарта.



Чипът разполага с двуканален контролер за DDR4-2400/LPDDR4(X)-2400 оперативна памет с оптимален потенциал до 32 GB. Вградена е поддръжката на новата памет Intel Optane Memory. TDP е на равнище 15 W, което значи, че новият процесор е подобаващ за тънки преносими компютри и компютърни системи с дребен форм фактор.

В анонса цената на процесора Intel Core i3-8121U не бе оповестена. Не е конкретизирано и по кое време ще стартират продажбите на новия чип.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР