Intel представи програмата Balanced Builds, в рамките на която възнамерява

...
Intel представи програмата Balanced Builds, в рамките на която възнамерява
Коментари Харесай

Intel анонсира Balanced Builds – балансирани комплекти от своите процесори и видео карти на цена от $423

Intel показа програмата Balanced Builds, в границите на която има намерение да продава комплекти от своите процесори и видеокарти – те са ориентирани към геймърите и основателите на компютри, които могат да избират оптималните конфигурации. Един от първите комплекти включваше процесора Intel Core i5-12600K и графичната карта Intel Arc A750 на цена от $423.

Графичните карти от серията Intel Arc 7 оферират положително съответствие сред цена-производителност, само че няма доста смисъл да ги комбинирате с флагманските процесори Intel Core i9: този процесор просто няма да разкрие своя капацитет. В поддръжка на тази теза Intel съпостави продуктивността на системите с основаните на Core i9-13900K графични карти, с това по какъв начин няколко Core i5 и i7, както от 12-то, по този начин и от 13-то потомство, се държат допълнително от 50 игри. След като направи повече от 15 хиляди тестови осъществявания, производителят събра задоволително огромна извадка от данни, с цел да избере оптималната настройка на геймърската графична карта и процесора. Оказа се, че графиките Intel Arc A750 и A770 нормално доближават оптималната си продуктивност в композиция с чиповете Core i5 или Core i7 от поколението Alder Lake и Raptor Lake.

Схема за избор на най-благоприятен процесор за видеокарта

Интересното тук е, че DirectX 12 API, който е по-близо до графичните запаси от своите прародители, демонстрира дребна сензитивност към продуктивността на процесора, когато се тества с графичната карта Intel Arc A750. И даже относително евтиният Core i5-12400F демонстрира резултати, които надали са по-ниски от тези на по-старите модели. Най-добрите “партньори “ за бюджетните Intel Arc A380 са Core i3. Графиката от междинен клас Intel Arc A750 се комбинира оптимално с моделите Core i5 и i7. А флагманът Intel Core i9 изцяло разкрива своя капацитет единствено с високопроизводителните графични карти NVIDIA GeForce RTX 4080/4090 или при не игрови задания, където продуктивността на централния процесор в началото е от по-голямо значение.

Зависимостта на игровата продуктивност от модела на процесора с другите видеокарти

За да помогне на геймърите да намерят най-хубавия баланс сред цена и продуктивност, Intel притегли поддръжката на голям брой търговски вериги по целия свят. Програмата Balanced Builds предлага както комплекти графични карти и процесори (започващи от $423), по този начин и окомплектовани компютри (започващи от $899). Трябва да се означи, че Intel от известно време поддържа сходна стратегия за производителите на ноутбуци, само че едвам в този момент идва ред на настолните компютри. Очевидно това бяха „ детските заболявания “ на Intel Arc: компанията реши първо да в профил грешките в драйверите, да усъвършенства продуктивността и едвам по-късно да показа маркетинговите си начинания, ориентирани към увеличение на продажбите на дискретни графики. Intel напомня, че след стартирането на видеокартите Arc A750 и A770 бяха пуснати доста актуализации на продуктивността – да вземем за пример, честотата на фрагментите в CS: GO се усили с 43% и беше добавена поддръжка на 42 нови игри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР