Intel обяви нова актуализация на микрокода за 13-о и 14-о

...
Intel обяви нова актуализация на микрокода за 13-о и 14-о
Коментари Харесай

Intel пусна още една актуализация на микрокода за проблемните процесори Raptor Lake

Intel разгласи нова актуализация на микрокода за 13-о и 14-о потомство процесори Raptor Lake – същите, които страдат от прекалено работно напрежение, което провокира необратими промени в тях, водещи до повреди и неустойчивост. Актуализацията няма да помогне на чиповете, които към този момент са се развалили само че би трябвало да се погрижи за процесорите, които са в положително положение.

Не е открито софтуерно решение за към този момент проблематичните процесори, само че изправните ще бъдат по-сигурни с актуализацията на микрокода 0x12B, която Intel към този момент даде на производителите на дънни платки.

Тя може да предотврати една от главните аргументи за щета на чипа. В този случай тя предотвратява настояването на прекалено много сила от процесора, когато той е неподвижен или извършва леки задания.

На производителите на дънни платки ще са нужни няколко месеца, с цел да пуснат и тестват актуализациите на BIOS за своите артикули. Предишните актуализации на BIOS внедриха по-ранни пачове на микрокода на Intel, които оказват помощ за попречване на повредата на процесорите и задават нови настройки на зареждането. Ако процесорът към този момент се е развалил, актуализацията на фърмуера няма да помогне – той би трябвало да бъде изпратен на Intel или на производителя на компютъра за замяна в границите на удължената гаранция.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР