Intel обяви, че ще пусне автомобилни версии на най-новите си

...
Intel обяви, че ще пусне автомобилни версии на най-новите си
Коментари Харесай

Intel предизвиква Nvidia и Qualcomm при AI чиповете за автомобили

Intel разгласи, че ще пусне автомобилни версии на най-новите си чипове с изкуствен интелект, като по този метод ще конкурира Qualcomm и Nvidia на пазара на полупроводници, които могат да зареждат мозъците на бъдещите коли.    Компанията също по този начин придобива Silicon Mobility, френски стартъп, който създава технологията " система върху чип " и програмен продукт за ръководство на мотори на електрически транспортни средства и бордови системи за зареждане. Стойността на договорката остава загадка, само че е ясно, че е следена от фондовете за рисков капитал Cipio Partners и Capital-E.    Китайският авто производител Zeekr ще бъде първият авто производител, който ще употребява системата на Intel за изкуствен интелект върху чип, с цел да сътвори " усъвършенствано прекарване " в колите, в това число гласови асистенти, основани на технологията, както и видеоконферентна връзка, разкрива ръководителят на автомобилния бизнес на Intel Джак Уест преди софтуерното ревю CES в Лас Вегас.   

Новите артикули на Intel за автомобилната промишленост ще приспособяват неотдавна пуснатата от компанията технология за лични компютри с изкуствен интелект към условията за устойчивост и продуктивност на колите, показва още Уест. 
Към днешна дата Intel доставя чипове за информационно-развлекателните системи, конфигурирани в 50 милиона автомобила, само че е засенчена от Nvidia и Qualcomm на този възходящ пазар за мощни полупроводници, нужни за автоматизирано шофиране, обновявания на софтуера на автомобилните системи и комплицираните екрани на таблото.    " Досега имахме проблеми с това по какъв начин представяме нашите триумфи в автомобилната промишленост ", подчертава Уест. " Сега ще променим това. "     Intel ще се опита да се разграничи от съперниците си, като предложи чипове, които производителите на коли могат да употребяват в своите съществуващи продуктови линии - от най-евтините до премиум моделите.    

Миналата година Nvidia подписа контракт за партньорство с тайванската MediaTek, с цел да предложи по-евтини чипове на автомобилните производители. MediaTek е водач в доставката на технологии за основаните на Android информационно-развлекателни екрани, употребявани в по-евтините модели. 
Бързоразвиващият се пазар на електрически транспортни средства в Китай се чака да бъде главно полесражение за доставчиците на чипове. Китайските производители на транспортни средства се надпреварват да оферират усъвършенствани информационно-развлекателни системи и автоматизирано шофиране. Затова и Intel няма да изисква от производителите да употребяват чипове за усъвършенствано шофиране, създадени от бившето поделение на компанията Mobileye. Вместо това те могат да възложат на Intel да вгради техни лични чипове, които да разрешават характерни функционалности в системата на компанията на по-ниска цена. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР