Intel, която вече проведе два кръга от съкращения през октомври

...
Intel, която вече проведе два кръга от съкращения през октомври
Коментари Харесай

Intel ще съкрати 140 служители в областта на научноизследователската и развойната дейност

Intel, която към този момент организира два кръга от съкращения през октомври предходната година и през май тази година, в този момент реши да усъвършенства в допълнение активността си, като освободи още чиновници. Докато предишния път бяха съкратени чиновници от отделите Customer Computing Group (CCG) и Data Centre Group (DCG), в този момент мярката ще засегне отдела за научноизследователска и развойна активност в Калифорния, оповестява Sacramento Inno.

Intel ще редуцира 140 чиновници в Калифорния: 89 служащи в кампуса си във Фолсом и 51 в Сан Хосе. На уеб страницата на подразделението във Фолсом са изброени 37 работни места, които ще бъдат съкратени – това са най-вече „ инженери “ и „ архитекти “. Ще бъдат закрити работни места за 10 софтуерни инженери на графични процесори, 8 систематични софтуерни инженери, 6 софтуерни инженери на облачни технологии, 6 инженери по продуктов маркетинг и 6 инженери на системи върху чип (SoC).

Така единствено през тази година кампусът на Intel във Фолсъм загуби съвсем 500 чиновници – съкращения имаше през януари, март и май. В началото на предходната година там са работили 5300 души. Служителите в този кампус създават SSD-та, графични процесори, програмен продукт и чипсети за Intel. През 2021 година компанията се отърва от подразделението си за 3D NAND и SSD, а чиновниците му бяха трансферирани в Solidigm или бяха съкратени. Неочаквано оптимизацията засегна разработчиците на програмен продукт за графични процесори – този на Intel надалеч не е идеален. Може би някои от тях ще бъдат трансферирани на други позиции с понижаване на заплатата, само че компанията към момента не е коментирала въпроса.

В преписка с американските управляващи, Intel загатва, че някои чиновници ще бъдат преместени, само че компанията ще резервира повече от 13 000 чиновници в Калифорния, като компанията удостовери уговорката си да развива съществени елементи от бизнеса си, най-много индустриалните си фабрики в Съединени американски щати. Значителна част от заводите на компанията се намират в Аризона, Орегон и Ню Мексико.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР