Intel инвестират 25 млрд. долара в нов завод в Израел,

...
Intel инвестират 25 млрд. долара в нов завод в Израел,
Коментари Харесай

Intel правят нов завод за 25 млрд. долара в Израел

Intel влагат 25 милиарда $ в нов цех в Израел, оповестиха публични лица, а министър-председателят Бенямин Нетаняху назова това най-голямата задгранична инвестиция в страната, съобщи Агенция Франс Прес.

Американският колос е един от водещите производители на чипове в света. Съоръжението ще бъде ситуирано в южния град Кирят Гат и ще бъде намерено до 2027 година Целта е да действа най-малко до 2035 година, оповестиха от израелското министерство на финансите.

Като част от договорката налозите на Intel в Израел ще се усилят от пет на 7,5 %, се споделя в изказване на финансовото министерство.

В подмяна на това Intel ще получи безплатна помощ в размер на 12,8 % от разноските си, съобщи министерството, в сходство с израелския закон за поощряване на финансовите вложения.

Това ще е най-голямата инвестиция в Израел. През 2017 година Intel закупи израелската компания Mobileye, която създава технологии за автоматизирани системи за ръководство на коли, за малко над 15 милиарда $. Intel работи в Израел от 70-те години на предишния век с центрове за разработка и индустриален цех, в които работят към 12 000 души от общо 130 000 чиновници на компанията в международен мащаб, оповестиха от финансовото министерство.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР