Intel е поредната голяма ИТ компания, която спира доставките на

...
Коментари Харесай

Intel прекрати доставките на процесори за Русия и Беларус


Intel е следващата огромна ИТ компания, която стопира доставките на свои артикули в Русия
(снимка: Intel Corporation)

Американският производител на чипове Intel публично разгласи прекъсването на всевъзможни доставки за Русия и Беларус. Това е следващата огромна ИТ компания, която подхваща сходен ход.

„ Преустановихме всички доставки до клиенти в Русия и Беларус ”, гласи на уеб страницата на Intel. Очевидно това решение се отнася за всички типове артикули, в това число процесори за лични компютри и сървъри.

Санкциите, наложени от Съединените щати, не лимитират доставките на потребителско съоръжение за Русия, само че все пак Intel приключва доставките на цялата си гама чипове. Засега няма известия за промени в работата на локалните офиси на компанията.
още по темата
„ В Русия за Intel работят малко повече от 1200 чиновници, офисите на компанията се намират в Нижни Новгород и Москва. Intel поддържа своя съветски екип и ще продължи да го прави. Да оказваме помощ на чиновниците е наш главен приоритет ”, се споделя в публично изказване на съветското посланичество на компанията.

Малко по-рано и AMD, главния съперник на Intel, разгласи публично, че приключва доставките на процесори и други артикули за Русия и Беларус.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР