Интеграцията на Западните Балкани обсъдиха министрите Ивайло Московски и Николай

...
Интеграцията на Западните Балкани обсъдиха министрите Ивайло Московски и Николай
Коментари Харесай

Ускоряваме обслужването на товарните превози на българо-сръбската граница

Интеграцията на Западните Балкани разискаха министрите Ивайло Московски и Николай Нанков със сръбския вицепремиер Зорана Михайлович.

Приоритет в пътния бранш е бързото създаване на скоростния път София - сръбската граница. Още през тази година би трябвало да стартира градежът, съгласно районния министър Николай Нанков, който чака и устойчиви трансгранични планове, предава news.bg.

Зорана Михайлович прави оценка високо, че страната ни работи за пътя до границата със Сърбия. 200 км от Белград до Ниш е построила Сърбия през 2017 година Западната ни съседка също по този начин влага и в жп превоза, както стана ясно от думите й.

Сърбия и България имат дългогодишни положителни връзки, регистрира сръбският вицепремиер. От двете страни зависи развиването на тези връзки. Имаме общи цели, съобщи Михайлович.

Позицията на Сърбия е за участие в Европейски Съюз, уточни на брифинга още сръбският вицепремиер. За Сърбия е значима свързаността, защото страната граничи със седем други страни. Важно е по какъв начин по-лесно стоките да минават по-бързо през границите, по думите й. Тя не желае да има закъснение по границата от над два часа. Това ще усъвършенства и конкурентоспособността, съгласно Михайлович.

Московски уточни, че би трябвало да се откри решение най-малко за товарните транспорти. Затова и ще има срещи с Министерство на вътрешните работи. Ще желаеме от Европейска комисия позволение за един пункт, на който да се обслужват ускорено товарните транспорти, стана ясно от думите на транспортния министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР