Интеграцията на Република Северна Македония в НАТО и ЕС е

...
Интеграцията на Република Северна Македония в НАТО и ЕС е
Коментари Харесай

Северна Македония отбелязва четвъртата годишнина от членството си в НАТО

Интеграцията на Република Северна Македония в НАТО и Европейски Съюз е най-хубавият отговор на съветските имперски упоритости, е декларирал министърът на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи по време на отбелязването на четвъртата годишнина от участието на страната в НАТО и 75-ата годишнина от основаването на Алианса, оповестяват от Министерството на външните работи на Северна Македония.

„ Членството на Северна Македония в НАТО беше осъществено в доста подобаващ миг, преди началото на съветската експанзия в Украйна. По този метод страната е освен фактор за стабилизиране на района, само че и тласък за прилежащите страни, които имат воля и са подготвени да застанат зад общите евроатлантически полезности и цели “, е декларирал Османи.

Пред представителите на дипломатитечския корпус в Северна Македония първият вицепремиер по европейските въпроси Боян Маричич е декларирал, че страната с горделивост може да каже, че фантазията на доста генерации за участие в НАТО е сбъдната, а сбъдването на другата фантазия, участие в Европейски Съюз, е по-реално от всеки път.  

„ Днешните условия удостоверяват, че взехме вярното решение, че бяхме на вярната страна. Имаме сериозен мотив за огромните политически жертви, които направихме, тъй като те бяха потребни за жителите и страната. Както не се отказахме от НАТО, по този начин, без значение от всички провокации, няма да се откажем и от Европейски Съюз. Както при сложните решения за НАТО поставихме на напред във времето не персоналните или партийните ползи, а ползите на жителите и страната, по този начин ще постъпим и във връзка с  членството ни в Европейски Съюз “, е декларирал Маричич, представен в известието. 

Вчера с тържествено съвещание и държавното управление на Република Северна Македония означи четвъртата годишнина от участието на страната в НАТО.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР