Интеграцията на Република Северна Македония в ЕС трябва да бъде

...
Интеграцията на Република Северна Македония в ЕС трябва да бъде
Коментари Харесай

Президентът Радев: Интеграцията на РСМ трябва да се гради на реални резултати в изпълнение на критериите за членство

Интеграцията на Република Северна Македония в Европейски Съюз би трябвало да бъде резистентен и необратим развой и да се гради на действителни резултати в осъществяване на критериите за участие. Това съобщи президентът Румен Радев в телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Държавният глава акцентира, че осъществяването на Копенхагенските критерии за участие в Европейски Съюз, даването на конституционни гаранции за спазването на правата на македонските българи от страна на РСМ, изкореняването на езика на омразата към България и българите и опазването на българското културно-историческо завещание в югозападната ни съседка са нужни стъпки по нейния път към Обединена Европа.

България е открита за разговор и чака съответни резултати, които няма по какъв начин да бъдат регистрирани в оставащите дни до идното този месец съвещание на Европейския съвет, означи още президентът. Румен Радев оцени високо все по-доброто схващане на българската позиция в границите на Европейския съюз и открои нуждата от изработването на ясни механизми и измерими критерии, които да регистрират действителния прогрес на югозападната ни съседка в процеса на европейска интеграция и да отстояват демократичните правила и правилата на Европейски Съюз.

Президентът Румен Радев организира телефонен диалог, отдаден на европейската вероятност на Република Северна Македония и с федералния министър по европейските и интернационалните въпроси на Република Австрия Александер Шаленберг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР