Интеграцията на децата от гетата е възможна, ако те бъдат

...
Интеграцията на децата от гетата е възможна, ако те бъдат
Коментари Харесай

Вълчев: Има момичета, които се опасяват, че ще останат стари моми на 18 години

Интеграцията на децата от гетата е допустима, в случай че те бъдат обхванати още от детската градина. Разбира се, нужни са и спомагателни уроци по български език, с цел да научат по-добре езика. Посещенията в класните стаи стават наложителни и те ще бъдат обвързани с писането на отсъствия, налагане на санкции, прекъсването на фамилни помощи. Като цяло това са главните ограничения, които страната може да предприеме. Това разяснява в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Просветният министър регистрира още, че в малцинствата се следи прочут развой на рационализация, т.е. има възстановяване на отношението към образованието.

,,За жал има и родители, които са извънредно безотговорни и даже нападателни, когато наши екипи отидат при тях и стартират да ги убеждават децата им да посещават учебно заведение. Но въпреки всичко има положителна наклонност измежду тях, въпреки и не толкоз огромна, тъй като тези процеси са в действителност закъснели'', добави министър Вълчев.

По думите му ранните бракове в тези етноси също съставляват огромен проблем.

,,Голяма част от девойките отпадат от просветителната система заради традицията на ранните бракове. Въпреки това мога да кажа, че междинната възраст стартира да се повишава, въпреки и с малко. Но това е нещо, което доста мъчно може да се преодолее. Има девойки, които се притесняват, че ще останат остарели моми на 18-19 години'', съобщи той.

,,Увеличението на приходите и възстановяване на работната среда са едни от методите да накараме младите фрагменти с здравно обучение да останат тук. Недостигът на лекари в Европейски Съюз също води до това изсмукване'', акцентира министърът.

,,В математиката и естествените науки имаме максимален недостиг, а оттова и стеснителен дефицит на инженери'', уточни още Красимир Вълчев.

По отношение на материалът, който е бил изтърван по време на грипната почивка, министърът увери, че няма да има удължение на образователната година.

,,Материалът ще бъде преструктуриран, тъй че считам, че ще бъде наваксан относително бързо'', сподели министърът.

Относно новите матури след 10-и клас просветният министър уточни, че те няма да имат елиминаторен темперамент.

,,Ако ученикът се провали, той отново продължава. Целта е да се видят какви са резултатите, каква е тяхната функционална грамотност'', обясни Вълчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР