Интеграцията и развитието на хората с увреждания е най-смислената работа

...
Интеграцията и развитието на хората с увреждания е най-смислената работа
Коментари Харесай

Георгиев: Интеграцията и развитието на хората с увреждания е най-смислената работа

Интеграцията и развиването на хората с увреждания е най-смислената работа и тя ще продължи, написа тази заран общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев.

Във вторник на площад „ Славейков “ в София се състоя обичайното към този момент Коледно празненство за деца и младежи от организациите за хора с интелектуални и физически усложнения.

„ Благодарих на всички родители и организации, с които работим за интеграцията и развиването на хората с увреждания. Благодаря ви и в този момент, пишейки тези редове - за целеустремеността, силата и вярата, с които увлякохте всички към вас и ни давате образец за силата на човешкия дух. От вас научих толкоз доста “, споделя Георгиев.

Общинският консултант напомня решенията, подкрепени от всички политически групи, с които бяха обезпечени и увеличени средствата за подкрепяне на организациите за деца и младежи с интелектуални усложнения.

„ За мен това са едни от най-смислените ограничения, които сме приемали в предишния общински съвет. Слава Богу, те не престават и в този момент, какъвто беше замисълът ни – да предложим трайни и устойчиви решения, а не инцидентни прояви без дълготраен резултат “, споделя Георгиев и изброява:

През изминаващата година организирахме образования за професионални умения за намиране на работа за младежи със специфични просветителни потребности дружно със Светът на Мария (Maria’s World Foundation).

Осигурихме средства за осъществяване на тренировки по приспособена физическа интензивност от FAPA Bulgaria.

Гордеем се с достиженията на младите спортисти – десетки са оценките и медалите им от влиятелни интернационалните надпревари в региона на леката атлетика и спортната гимнастика. Благодарение на взаимната ни работа с ParaKids 20 деца и младежи упражняваха приспособено плуване, още 20 се включиха в заниманията по приспособени ски и 50 деца и младежи с интелектуални усложнения участваха в еднодневни планински походи до Черни връх.

Проведохме тренировки по приспособен бадминтон с Бадминтон Клуб Ракет Спийд.

Организирахме състезателен зимен лагер за деца и младежи с интелектуални усложнения. Подпомогнахме финансирането на Пети интернационален шампионат по приспособено плуване за деца и младежи с двигателни, ментални и сензорни увреждания, в който се включиха над 130 участници от цяла България. Турнирът се провежда от фондация „ Воден път “.

С решение на Столичния общински съвет осигурихме средства за закупуването на въжен превоз за басейн, с който децата и младежите с проблеми в напредването да влизат гладко в басейна.

Благодарение на логопед София Вълнеева организирахме образование за учители от детските градини за възстановяване на работата им с децата с интелектуални усложнения. Така към този момент 96 учители от 32 детски градини в столицата ще ползват съвременни приобщаващи педагогичен практики в своята ежедневна работа.

С Момичетата от града осъществихме креативен ателиета по керамика и изобразително изкуство дружно с водещи създатели от Mish Mash Fest и арт терапевт.

Разширихме програмата за даване на GPS устройства и към този момент ползватели на тази обществена услуга могат да бъдат и деца и младежи със СОП.

„ Очаква ни още доста работа в името на специфичните деца на София. И ще я свършим. Заедно “, заключва Георги Георгиев. /БГНЕС

фотоси: @GValentinovGeorgiev

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР