Инсултът представлява прекъсване на кръвоснабдяването в част от мозъка. Мозъчните

...
Инсултът представлява прекъсване на кръвоснабдяването в част от мозъка. Мозъчните
Коментари Харесай

6 причини за инсулт, които често пренебрегваме

Инсултът съставлява спиране на кръвоснабдяването в част от мозъка. Мозъчните кафези са лишени от О2 и стартират да умират.

Инсултът може да аргументи загуба на речта, на придвижванията и на паметта. Много са факторите, които могат да предизвикат развиването на инсулт, за който доста хора не допускат.

Експерти предизвестяват, че малко известни аргументи могат да покачат риска.

Диетични газирани питиета

Мащабно изследване, обхващащо повече от 80 000 дами, сподели, че консумирането диетични питиета без захар усилва вероятността от инсулт (както и сърдечен удар) с повече от 30%. В допълнение, проучванията демонстрират, че елементарните газирани питиета доста нарушават паметта и също водят до недоразвитост на мозъка.

Претоварване

Непрекъснатото претоварване може да повлияе неподходящо на положението на централната нервна система. Изследователите споделят, че неналичието на отмора изчерпва нервната система и понижава нейния предпазен капацитет.

Хората, които работят повече от 55 часа седмично, имат изключително висок риск от инсулт.

Грип

Учените са разкрили, че в доста случаи грипът е предходник на инсулт. Сред хората, които са имали грип, рискът от брейнсторминг в границите на 15 дни след болестта се усилва с 40%.

Шум

Изследванията демонстрират, че хората, които са принудени да съществуват в условия на непрекъснато излагане на звук от околната среда (например, живеят покрай летища или дейни пътища), са по-склонни към инсулти.

Кървящи венци

Връзката сред болестта на венците и покачвания риск от съществени сърдечно-съдови болести е открита допълнително от едно изследване.

Алкохол

Злоупотребата с алкохол е рисков фактор за инсулт, който се характеризира с кръвоизлив в мозъка, а не посредством задръстване на кръвоносните съдове. Пиенето може да докара до тежки форми на инсулт даже в ранна възраст при хора, които в никакъв случай не са се оплаквали от здравето си./zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР