Инструментът служебно правителство трябва да бъде премахнат от българската КонституцияТова,

...
Инструментът служебно правителство трябва да бъде премахнат от българската КонституцияТова,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: ГЕРБ има интерес да създаде интрига между ПП и ДБ

Инструментът служебно държавно управление би трябвало да бъде отстранен от българската Конституция

Това, което следим в Народното събрание, е следващото отчаяние за българския гласоподавател и за българските жители, които чакат действителни решения, които да бъдат с политически отзив. Парламентът е място, в което се водят политически диспути по значимите политики, които би трябвало да осъществяваме. Днес, когато беше препоръчана декларацията за гласоподаване, нямаше никакъв спор. Това съобщи ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в .

„ Не е имало спор нито от страна на вносителите, нито от страна на тези, които биха могли да създадат политическо говорене “, акцентира Цветанов.

„ Продължаваме промяната “ и Демократична България вършат общо 73 гласа. Гласуващите в поддръжка на декларациите бяха 63-ма. Това значи, че има нещо, което се случва в целия политически набор на парламентарно показаните сили. От няколко дни се приказва, че всички гледат с вяра за трети мандат “, сподели ръководителят на „ Републиканци за България “ пред Bulgaria ON AIR.

Според него никой не извежда главните цели, свързани с това какво страната ни може да получи и какво губи от политическата неспособност да се води логичен политически спор.

„ Ако в този момент бъдат извършени бързи парламентарни предварителни избори, може би конфигурацията на идващия парламент ще бъде такава, каквато имаме през днешния ден. Вторият извод е, че се отсрочва, с цел да може под някаква форма да се образува някакъв кабинет, който да извърши съществени цели, заложени в Плана за възобновяване и Шенген “, уточни той.

По думите му постоянното държавно управление с къс мандат – на Кирил Петков и Асен Василев, е изпълнявало уговорките си, а „ Газпром “ едностранно е прекратило доставянето на газ за България.

„ Странно е държанието на служебното държавно управление и представители от него, които споделят, че България може би ще бъде наказана. Това в един арбитраж и изявленията от представители на българските управляващи, ще бъде взето поради, само че не в полза на България, а ще бъде в неин ущърб “, посочи Цветанов.

Той съобщи, че има неглижиране на парламентаризма.

„ Днес нямаме никакъв парламентарен надзор по значимите тематики на българското общество. Парламентът обслужва президента Радев, по тази причина той се възползва оптимално. Чувства се удобно, тъй като взе участие в Съвета на водачите на Европейски Съюз, прави тези срещи с президента на Турция. Но не би трябвало да бъде трансферирано всичко на президента. За следващ път, в границите на тези две години, се вижда, че инструментът служебно държавно управление би трябвало да бъде отстранен от българската Конституция “, съобщи той.

ГЕРБ има интерес да сътвори конспирация сред „ Продължаваме промяната “ и Демократична България, тъй като, в случай че Демократична България вземе мандат, ГЕРБ може да направи нестандартен ход – да поддържат държавно управление, без да вземат участие в него, заключи Цветанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР