Инструментална група от родители, лишени от възможността да виждат и

...
Инструментална група от родители, лишени от възможността да виждат и
Коментари Харесай

Бащи, лишени от възможността да виждат децата си, изнесоха концерт пред Народния театър


Инструментална група от родители, лишени от опцията да виждат и поддържат връзка с децата си, изнесоха Коледен концерт пред Народния спектакъл, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Концертът е във връзка днешния Ден на бащата. Да обичаме децата е посланието на концерта. Най-важното са децата и дано добротата да победи, сподели пред БГНЕС Иван Пенчев, татко на две деца, които не е виждал от седем години.

Освен това татковците ще връчат и алегорично награди на някои държавни институции.

„ Ще връчим алегорично награди на някои държавни институции, които доста наподобяват на китарата ми, по която липсват струни. Китарата е малко счупена и има диссинхрон в самата грижа за децата. Щеше да е доста комично и занимателно, в случай че не говорихме за деца. Говорим за нашите деца, които нямат татко или майка. Наградите са за страната за безгрижие “, съобщи Иван.

Според него законите би трябвало да се трансформират и да се вкара споделено родителство. Европейските страни имат богат опит с този вид родителство. „ Там, където има споделено родителство даже раждаемостта се повишава. Идеята е, че децата са доста по-щастливи, порастват в фамилна среда, не страдат от боязън, закани и принуждение, както постоянно се случва в България в последно време ”, изясни той.

По груби преценки на Иван две трети от бащите след бракоразвод не се виждат действително с децата си. Когато майката реши или противоположното никоя институция не може да задейства другият родител да има персонални връзки с децата, акцентира той. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР