“Инструктирал съм администрацията си да прекрати финансирането за СЗО, докато

...
“Инструктирал съм администрацията си да прекрати финансирането за СЗО, докато
Коментари Харесай

Тръмп разпореди спиране на финансирането на СЗО


“Инструктирал съм администрацията си да приключи финансирането за СЗО, до момента в който се даде оценка за ролята на Световната здравна организация за неприятното ръководство на рецесията и прикриване на разпространяването на ковид ”. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в Белия дом, съобщи БГНЕС.

“СЗО не съумя да извърши главното си обвързване и би трябвало да понесе отговорност ”, добави той. „ Толкова гибел е породена от техните неточности “, сподели още Тръмп.

“Много страни обявиха, че са послушали СЗО /да не затварят границите си с Китай/, и в този момент имат проблеми, за които не са могли да предположат ”, продължи Доналд Тръмп.

„ Ако СЗО беше отишла в Китай, с цел да следи огнището, щяха да бъдат избавени животи ”, споделя той, добавяйки, че „ тяхното доверие в разкритията на Китай … евентуално е довело до 20-кратно нарастване на случаите по целия свят ”.

Плановете за обновяване на естествения живот в Съединени американски щати „ са покрай завършване ”, сподели Тръмп, представен от Би Би Си.

„ Ще приказвам с всички 50 губернатори напълно скоро и ще упълномощя всеки обособен губернатор на всеки обособен щат да сформира и следва проект „ да се отвори, по време и метод, който е най-подходящ “, добави американският президент.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани да не се понижават ресурсите на Организация на обединените нации.

“Сега не е моментът да се понижат оперативните запаси на Световната здравна организация или на която и да е друга филантропична организация по време на битката с вируса ”, сподели той, представен от Франс прес.

“Вярвам, че Световната здравна организация би трябвало да бъде подкрепена, защото това е безусловно сериозно за напъните на света да завоюва войната против COVID-19 ”, сподели Гутериш, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи по-рано, че страната му ще приключи финансирането на здравното тяло на Организация на обединените нации поради неверни решения по време на пандемията от ковид. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР