Институционалния ангажимент пое правосъдният министър Атанас Славов да направи проверка

...
Институционалния ангажимент пое правосъдният министър Атанас Славов да направи проверка
Коментари Харесай

Правосъдният министър проверява дали Мартин Божанов е бил защитен свидетел

Институционалния ангажимент пое правосъдният министър Атанас Славов да направи инспекция в структурите на Министерство на правораздаването, с която да се види дали Бюрото за отбрана, което към оня миг към момента е било към основния прокурор, е предоставяло форма на отбрана и профилиран превоз на Мартин Божанов – Нотариуса.

Това съобщи министърът на съвещанието на съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет, на което по проблема бяха изслушани и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, Николай Стайков от АКФ, арбитър Цариградска.

Славов не изключва следствието да се насочи към несъмнено съучастничество на Нотариуса.

Според правосъдния министър, не може да се отхвърля информация на органи, на които Конституцията им е упълномощила да пазят независимостта на правосъдната власт. Министър Славов увери арбитър Цариградска, че ще спомага в това число със законодателни промени, с цел да се обезпечи независимостта на съдиите.

Преди това арбитър Цариградска в ревюто си пред магистратите освен призна, че се опасява за живота си, само че и показа разбора си за това, че съдиите действително не са предпазени от офанзиви, шантаж и оказване на напън освен институционално, само че и законово.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР