Институционална война има и тя не е само на фронта

...
Институционална война има и тя не е само на фронта
Коментари Харесай

Евелина Славкова, Тренд: Това правителство най-вероятно няма да изкара пълен мандат

" Институционална война има и тя не е единствено на фронта изпълнителна-съдебна власт. Тя се вижда на няколко фронта и считам, че ще се разпростира в бъдеще ". Това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS социологът Евелина Славкова.

" По отношение на тази директория с доказателства журналистически материали - по-скоро тук бих се усмихнала като анализатор. Когато ти си министър-председател, когато даваш подобен вид поръчка - че би трябвало прокуратурата върху избрани следствия, когато под твоята шапка са значително институции, които могат да извадят задоволително доказателства за избрани лица, в един миг да отидеш с неща, които са тествани в Гугъл - считам, че е малко несериозно ", добави Славкова.

Не знам какъв брой от българските жители гледат с подигравка на това. Прави ми усещане, че откогато имаме това държавно управление от декември предходната година, непрестанно в общественото пространство се дискутират тематики, които не са от първостепенна значимост за българското общество. Много по-важни въпроси за българите не се вземат решение от държавното управление, то приказва за имена, изнесени от Гугъл, не толкоз за непрекъснато възходящите цени на стоките. Това държание ще дведе до понижаване на електоралната поддръжка. Нужен е баланс сред обществените въпроси и останалите тематики, това в този момент не се вижда ", добави социологът от организация " Тренд ".

Тя предвижда, че в случай че цените не престават да се покачват, общественото напрежение ще нараства. " Това държавно управление най-вероятно няма да изкара цялостен мандат, ново държавно управление може да има в границите на този парламент ", счита Славкова.

Тя не изключи опцията да има и договаряния сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ, макар листата. Социологът акцентира, че в политиката не всичко е толкоз персонално, колкото наподобява.
" Трябва да се има поради, че хората одобряват това държавно управление като план на президента Радев и той ще се опита да се дистанцира от него ", означи тя.

Социологът счита, че нов план на Радев може да се появи преди приключването на мандата му и по всяка възможност ще бъде с лява устременост.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР