Институциите започнаха проверка по сигнал на Канал 3 за недопустимо

...
Институциите започнаха проверка по сигнал на Канал 3 за недопустимо
Коментари Харесай

Министър Маринов: Има досъдебно производство за посегателство над екип на Канал 3

Институциите започнаха инспекция по сигнал на Канал 3 за неприемливо посягане над публицисти на медията. По случая е почнало досъдебно произвеждане, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов. По случая се прави инспекция и от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Видин. Припомняме, че при осъществяване на служебните си отговорности екип на малкия екран беше обиждан и удрян от съучредителя на гражданско съдружие "Боец “ Георги Георгиев.

Екип на малкия екран бил във Видин по следствие, обвързвано с финансирането и задачите на "Боец ". Отговорите, които по този начин и не получили от Георги Георгиев, са по какъв начин с заявените 447 лв., сдружението съумява да провежда скъпоструващи събития. Тъй като НПО-то е заявило активността и парите си само за 2015 година, искахме да попитаме и какви са приходите и разноските за последните няколко години на едно сходно съдружие, представящо себе си като гражданско. В отговор екипът ни получи серия от обиди и удари.

Веднага по-късно Канал 3 внесе сигнал за неприемливо посягане над публицисти на медията. С него бяха сезирани всички виновни институции.

От Асоциацията на радио и телевизионните оператори остро осъдиха нападението над чиновниците на Канал 3 Пламен Петров и Тихомир Георгиев. В своя позиция организацията жигосва нападението над сътрудниците като посягане върху свободата на словото и свободната публицистика.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР