Институциите все още се лутат в случая с шахтата убиец

...
Институциите все още се лутат в случая с шахтата убиец
Коментари Харесай

Още няма решение за шахтата убиец на бул. „Иван Гешов“

Институциите към момента се лутат в тази ситуация с шахтата палач на бул. „ Иван Гешов “ в София. Преди няколко месеца 16-годишният Людмил стъпва върху мократа шахта и умира на място от токов удар. Установява се, че има открит кабел, по който протича ток.

Започва незабавна инспекция на поставените наоколо павилиони. Констатират се нарушавания, само че отговорността се трансферира сред Столичната община, регион „ Триадица “, болница „ Иван Рилски “ и ЧЕЗ.
 Младо момиче пропадна в необезопасена шахта в София Младо момиче пропадна в необезопасена шахта в София
Младо момиче пострада при проваляне в шахта в София, оповестява bTV. Инцидентът е станал през вчерашния ден на един от подлезите на НДК. Пострадалат...

Заради случая оставка подава основният проектант на „ Триадица “ Иван Шишков, който през днешния ден е консултант в служебния районен министър. Той обаче е безапелационен, че си е тръгнал не, тъй като се усеща отговорен, а тъй като е видял, че липсва доверие към работата му.

Пред bTV Шишков разяснява, че през 2020 година въпросните павилиони имат акт за благосъстоятелност здания. Самият акт се прави от регионалната администрация, само че по рекомендация на Министерството на здравеопазването.

„ Установи се, че така наречен велоалея или тротоар е 1 м. в имота на болничното заведение. Няма строителни бумаги за ремонта на „ Гешов “, разяснява още Шишков.

ДНСК не е разкрила никакви документи в Столичната община.
 Бащата на убитото от ток момче: Ще отидем на будката и ще счупим всичко Бащата на убитото от ток момче: Ще отидем на будката и ще счупим всичко
Роднини на убитото от ток момче се събраха на митинг на площад " Батенберг "  в София с искане да се потърси отговорност на виновнит...

По думите на архитекта извънреден проблем е и поддръжката на шахтата откакто през 2019 година светофарът е изменен.

На въпрос дали носи директна отговорност за трагичния случай, арх. Шишков отговори негативно. Той обаче е безапелационен, че отговорни би трябвало да има.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР