Институциите във Враца се събраха на извънредна среща по повод

...
Институциите във Враца се събраха на извънредна среща по повод
Коментари Харесай

Институциите със светкавична реакция след боя във Враца: Градът ще гъмжи от полиция вечер

Институциите във Враца се събраха на изключителна среща във връзка престъпната конюнктура в града. На нея участваха кметът Калин Каменов, шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи ст. комисар Красимир Йончев, окръжният прокурор Владимир Сираков и други. Бяха разисквани вероятните ограничения, които могат да се вземат, с цел да се избегнат произшествия и закононарушения.
Повод за срещата е зародил в нощта на петък против събота всеобщ пердах на централния площад „ Христо Ботев “. Както само организация BulNews заяви, при него е потърпевш синът на някогашния секретар на общината и сегашен общински консултант Нина Дакева и негов другар, а за случая бе задържан скандално известният Емилио Емилов, наследник на притежателя на транспортната компания „ Екофрут “ Емил Марков. 



Това обаче не е изолиран случай, защото измежду нощ в града постоянно пораждат кавги и побоища сред обособени компании, изключително под въздействието на алкохол. По тази причина способените институции се договориха да вземат ограничения, с цел да могат жителите и гостите на града да се усещат сигурни и спокойни.
Усилено полицейско наличие ще има в проблематичните региони, изключително през летния сезон. Ще се ревизира всяко скупчване на групи от хора във вечерните часове. Целта е споровете да бъдат прекратявани в зародиш, с цел да не се стига до ескалация. 
„ Каквото и да създадем, произшествия ще има. Не можем да спрем питейните заведения да оферират алкохол и постоянно ще има хора, които ще прекаляват с него. Но тук е нашето място и би трябвало да вземем превантивни ограничения “, сподели кметът на Враца Калин Каменов.
Нова приемна на полицията пък ще бъде открита в центъра на Враца. Тя се намира против централния офис на банка ОББ. 
На помощ на униформените идват и чиновниците на Инспектората към община Враца. Броят им ще бъде повишен от 6 на 10. 
От прокуратурата дадоха обещание, че ще работят бързо и съответно и няма да се преценяват с това кой на кого е наследник, а всеки ще понесе личната си отговорност. Относно съответният случай, окръжният прокурор разяснява:
„ Има формирано досъдебно произвеждане, само че арестувани все още няма. Продължава събирането на доказателства. Имаме записи от побоя и се работи по изясняване на случая ”, сподели Владимир Сираков. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР