Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората

...
Институциите трябва да се опитаме да работим заедно, защото хората
Коментари Харесай

Денков: Ще има корекции в подготвяните конституционни промени

Институциите би трябвало да се опитаме да работим дружно, тъй като хората чакат резултати от нас. Ясно е, че Народно събрание ще отхвърли това несъгласие, въпросите за какво го прави – по-скоро към него ги отправяйте. Това съобщи министър председателят Николай Денков във връзка президентското несъгласие върху решението за даване на военна помощ на Украйна.

За подготвяните конституционни промени Денков сподели, че ще има корекции, съгласно рекомендациите на Венецианската комисия. „ В момента се оформя текст, който да бъде импортиран за второ четене и той да подхожда на тези рекомендации ”, съобщи Денков.

За ареста на българин в Сърбия по обвиняване за шпионаж в интерес на България Денков сподели, че Министерство на външните работи ще се позаинтересува за случая, но засега няма повече информация от публично оповестената.

По думите на Денков е бил направен вид за съдружно съглашение, изпратен е към ГЕРБ-СДС, само че оттова не е получен отговор. „ Те не реагираха, ние подготвихме вид. В момента те слагат въпроса, че биха желали да има подобен механизъм, тъй че още веднъж – въпросите би трябвало да са към тях ”, съобщи министър председателят.

Според него с помощта на напъните на държавното управление има прогрес по тематиката за участието ни в Шенген. Ще продължат дипломатическите старания по какъв начин да се формулира решение до края на месеца, което да се направи опит да бъде признато.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР