Институциите трябва да са в диалог. И двете страни имат

...
Институциите трябва да са в диалог. И двете страни имат
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Властта е отговорна за институционалната стабилност

Институциите би трябвало да са в разговор. И двете страни имат споделена отговорност, само че това би трябвало да бъде отговорност най-много на ръководещата партия. В противоположен случай институционалната рецесия може да докара до политическа рецесия. Това изясни в предаването Още от деня по Българска национална телевизия заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка непрекъснатите спорове сред президентството и изпълнителната власт.

Представителят на Движение за права и свободи беше поканен в студиото, с цел да разяснява последните елементи към проектозакона за бистрота на медиите, импортиран от партията.

,,Законът има една съществена цел и тя е да изсветли медиите. Шест месеца се водеха дебатите. След измененията сред първо и второ четене мога да кажа, че законът е станал по-всеобхватен и по-добър'', уточни Цонев.

,,Вече ясно ще е написано, че няма да се разрешава офшорни компании да имат медии. Освен това всевъзможни пари, които получава дадена медия, би трябвало да бъдат обявявани. Досега това беше комерсиална загадка. Така че в случай че един вестник, да вземем за пример, взима пари от Америка или Русия, те би трябвало да се афишират, разяснява още депутатът и добави, че в случай че притежателят не дефинира публицистичната политика на медията, тогава би трябвало да уточни кой я определя'', добави политикът.

,,Финансиране, същинска благосъстоятелност и разпространяването - това са трите основи на този закон. По този метод към този момент ще има и отговорност за подправените новини'', акцентира Йордан Цонев.

На въпрос по отношение на днешното посещаване на американския дипломат в централата на Движение за права и свободи Цонев отговори, че това е нормална регулярна среща.

,,Посланикът искаше персонално да се запознае с почетния ни ръководител, защото господин Доган има златен орден в приноса за приемането на България в НАТО'', сподели Цонев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР