Институциите, това съм аз. Демокрацията, това съм аз. Не ми

...
Институциите, това съм аз. Демокрацията, това съм аз. Не ми
Коментари Харесай

Поведението на Борисов било като Демокрацията, това съм аз

 " Институциите, това съм аз. Демокрацията, това съм аз. Не ми трябват към този момент посредническите услуги нито на моята парламентарна група, нито на опозицията. Аз мога през конференции да поддържам връзка непосредствено. Това е преводът на държание в политиката на премиера Бойко Борисов ". Така политологът Георги Киряков коментира пред БНР политическата тактика на Борисов във връзка с проваленото във вторник съвещание на Народното събрание, на което той трябваше да бъде изслушан и да дава отговор на въпросите на депутатите. 

Според политолога това държание на министър-председателя е " ориентализирана форма на директна народна власт ". Той уточни, че:

" Извънредното състояние му даде подтик да приключи нещо, което той от дълго време свенливо практикува, т.е. до момента не го показваше директно. Сега е моментът да приключи тази своя визия за това по какъв начин би трябвало да се ръководи, съгласно неговите показа, демократично страната. Това е някаква негова визия за действие на демократичните институции и правовата страна. Защото той и друго споделя - " Върховенството на закона, това съм аз ". 

Киряков посочи, че Борисов дава да се разбере, че разпределянето на парите минава през него, без значение, че това са пари на данъкоплатците, защото счита, че щом има директна връзка с данъкоплатците през обществените мрежи или през брифингите, това е законен метод да взема осведомено за жителите решение.

Георги Киряков разяснява настояването на Българска социалистическа партия Борисов да се яви на парламентарен надзор, като изясни, че опозиционната Българска социалистическа партия не може да избяга от дамгата, която ѝ е поставена от дълго време, " че се пробва посредством подобен вид дейности да извлича партийни електорални дивиденти ". По думите му доста елементарно оборимо е подобен вид държание на левицата. 

В същото време поради рецесията доверието в премиера и в ръководещата партия се е повишило, посочи политологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР