Институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето и

...
Институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето и
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Институциите не се чувстват сигурни при проверките по морето

Институциите не се усещат сигурни при инспекциите по морето и по тази причина Валери Симеонов се е присъединил в тях, с цел да покаже, че страната има воля. Той е безапелационен, че преместваемите обекти по черноморските ни курорти би трябвало да се отстранен, а плажът у нас се е трансформирал в територия на беззаконието. Това разяснява вицепремиерът Валери Симеонов пред Българска национална телевизия.

Смешно е, че страната получава едвам 8 млн. лв. облага от всички плажове за разлика от концесионерите, които осъществят десетократно по-голяма доход, сподели още Симеонов.

„Отминало е времето на тези преместваеми обекти. В момента положението на търговията е, че то в пъти препокрива търсенето. Получава се пренасищане на артикули, които не се търсят. Най-отвратителното е, че тези обекти са едни корупционни покупко-продажби с един концесионер. Необходима е тотална възбрана, тъй като тези обекти освен че закриват морето, което е най-голямото благосъстояние. Те наподобяват на бежански лагер, унищожават естествения курорт и пречат на това, за което са пристигнали туристите – плажът и морето.“, заяви вицепремиерът по икономическа и демографска политика.

Той посочи, че това става със съгласуването на Министерство на туризма.

Валери Симеонов заяви за корупционна скица в „Мини Марица-изток 2“, където е оповестена поръчка за пазаруване на варовик за 15 лева, а 29 дни по-късно се подписва договорка с авансово уговорени други компании с 6 лева по-висока цена в ущърб на страната. Така страната е ощетена с десетки милиони лв., а по случая е подредена инспекция.

По думите му цялата идея за концесии на плажовете е тотално сбъркана. „България получава 8 млн. от всички плажове. Концесионерите осъществят десетократно по-голяма облага.“

По отношение на националните ни курорти той сподели, че би трябвало да се отстрани двойната благосъстоятелност, където алеите, ВИК-мрежата са благосъстоятелност на страната, а хотелите са частни и страната има обвързване единствено да влага в поддръжката на инфраструктурата.

Ще упорствам час по-скоро тази благосъстоятелност да се трансферира, тези алеи и тротоари да отидат към Несебър, където им е мястото. Сънчев бряг АД се е трансформирало в едно корупционно гнездо. Всичко това може да се реши, когато притежателят е този, който събира парите. Кметовете на Несебър са подготвени да поемат тази инфраструктура. Остава страната да одобри това нещо, с което ще отстрани корупцинните покупко-продажби, разяснява още Симеонов.

Относно инспекциите за шума по морето Валери Симеонов изясни, че повода не е да си прави реклама, а, че институциите не се усещат сигурности при тези инспекции, тъй като по думите му има недосегаеми обекти. Проверки на редица заведения се вършат със боязън и трябваше аз да отида и да покажа, че страната има воля.

По думите му по отношение на 2016 година досега почти с към 350 млн. ще бъдат повече приходите.

Влери Симеонов сподели, че в идната парламентарна сесия са подготвили закони както за шума, по този начин и за преместаемите обекти и прехвърлянето на собствеността.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР