Институциите не подготвиха приемането на еврото и то се отлага

...
Институциите не подготвиха приемането на еврото и то се отлага
Коментари Харесай

Икономист за Еврозоната: Един от проблемите е, че се влезе в полето на политическото говорене

" Институциите не приготвиха приемането на еврото и то се отсрочва за юли 2024 година Не чухме от министъра на стопанската система нито една дума, като се изключи че бързо и внезапно ще спре инфлацията ". Това съобщи Бранимир Ботев от Европейската лига в ефира на Българска национална телевизия.

" Не съм чул да има тактика, не виждам съответно ръководство на инфлацията ", акцентира още той.

" Бюджетният недостиг е проблем и не виждам с това популистко говорене ще се резервира до 3% и дълготрайните лихвени проценти, които се утежняват " - посочи икономистът Владимир Сиркаров.

" Ако се изиска ексклузивен конвергентен отчет, в Европейска комисия и ЕЦБ постоянно следят наклонността през идващите 3 години, оптимистичният вид е 1 януари 2026 година ", добави Сиркаров.

" България няма образуван бюджет с " амортисьори " на този развой, за жалост това ще се отрази в бъдеще. България от чист производител на храни се трансформира във вносител, до момента в който не се реши този въпрос ще сме жертва на покачващи се цени. Има ли картел, тъй като след 40% от стоките се продават в огромните вериги. Няма да стане с административен надзор. Гърция, Италия, Франция ", разясни икономистът.

" Един от проблемите, обвързван с еврозоната е, че се влезе в полето на политическото говорене``, безапелационен беше той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР