Институциите на РС Македония не само трябва да докажат, че

...
Институциите на РС Македония не само трябва да докажат, че
Коментари Харесай

Радев: РСМ не обещания, а действия срещу антибългарската истерия

Институциите на районен съд Македония освен би трябвало да потвърдят, че не са част от антибългарската акция. Това към този момент не е задоволително. Трябва да потвърдят, че се борят против тази акция. Това съобщи президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Президентът Радев разяснява изявлението на Стево Пендаровски, в което той насочва обвинявания против България и желае налагане на възбрана за влизане на български политици.

" Сега разбирате за какво по тематиката за македонските българи толкоз се борих да бъдат предпазени в Конституцията на тази страна, и това да бъде наложително изискване за започване на договарянията. Така че РСМ не е и почнала договарянията, не е отворила вратата за стаята, където да се водят тези договаряния ", сподели президентът.

" И чакам институциите на РСМ да потвърдят освен че не са част от антибългарската акция - това към този момент не е задоволително, извънредно време е да потвърдят, че се борят интензивно против тази акция. И в нашия случай - бъдете сигурни, ще бъдат задействани всички европейски механизми тъй че в тази антибългарска ненавист и нервност да се постави край ", добави той. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР