Институтът за развитие на публичната среда е обработил отчетите на

...
Институтът за развитие на публичната среда е обработил отчетите на
Коментари Харесай

Какви приходи са отчели партиите по време на предизборната кампания през юли?

Институтът за развиване на обществената среда е обработил докладите на участниците в акцията за предварителните избори на 11-и юли.

Съгласно данните, политическите обединения са набрали финансиране в размер на 9 182 839 лева Приходите са образувани още веднъж главно от държавната дотация, а членският импорт има нищожен дял за партийните приходи.

Приходи на партиите

Общата сума на посочените в докладите доходи на партиите възлиза на 2 200 513 лева В нея не са включени приходите на „ Републиканци за България” – 408 540 лева, защото от партията не са показали техния генезис.



Партиите с най-вече доходи

Общата сума на приходите на обединенията е 6 982 326 лева Основен дял във финансирането на акциите им са личните средства на партиите – 6 015 820 лева или 86%. Сметната палата обаче не разрешава установяване на произхода и типа на тези доходи – дали са от държавна дотация, членски импорт, стопанска активност или банкови заеми, да вземем за пример.



Структура на приходите на обединенията

Отчетите на обединенията демонстрират, че най-вече доходи са показали от обединението ГЕРБ-СДС – 2 175 899 лева Всички те са от лични средства на партиите като усещане прави разпределението им. Сред обединенията максимален е размерът на привлечените от " Изправи се БГ! Ние идваме "! дарения – 78 917 лева Най-много лични средства на претендентите като част от приходите си са декларирани от " Българска социалистическа партия за България " – 191 073 лева



Данните от финансовите доклади демонстрират, че приходите, на които са разчитали участниците в последната предизборна акция, са дотациите на партиите и надлежно личните средства на обединенията. Предстои да забележим какъв брой и какъв вид средства са заделили и ще съумеят да наберат политическите субекти поради идните 2 паралелни акции – за президентски и предварителни парламентарни избори.



Целия доклад на Института за развиване на обществената среда може да видите .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР