Институтът за ракови заболявания Dana-Farber поиска оттеглянето на шест проучвания

...
Институтът за ракови заболявания Dana-Farber поиска оттеглянето на шест проучвания
Коментари Харесай

Престижен институт за ракови заболявания коригира десетки статии и оттегля други, след като блогър извика лошо 

Институтът за ракови болести Dana-Farber изиска отдръпването на шест изследвания и корекции в други 31 публикации след остра рецензия насочи вниманието към хипотетични неточности, които съгласно блогър и биолог варират от немарливост до „ в действителност съществени опасения “.

Твърденията — против топ учени от влиятелния основан в Бостън институт, който е преподавателски филиал на Медицинското учебно заведение в Харвард — слагат института в центъра на развълнуван спор за непозволено осъществяване на проучвания, по какъв начин за полицейска научна честност и дали организационната конструкция на академичната просвета подтиква директни пътища или машинация.

Критиката също по този начин акцентира по какъв начин изкуственият разсъдък играе все по-голяма роля в улавянето на мръсотия или съмнителна просвета.

Твърденията, които се отнасят до повтаряне на изображения и операции в биомедицинските проучвания, са сходни на опасенията, излъчени предходната година против някогашния президент на Станфордския универс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР