Институтът за пазарна икономика ще представи дългосрочни политики за социална

...
Институтът за пазарна икономика ще представи дългосрочни политики за социална
Коментари Харесай

ИПИ организира дискусия – социалната защита в условията на висока инфлация

Институтът за пазарна стопанска система ще показа дълготрайни политики за обществена отбрана в изискванията на високата инфлация, създадени от негови специалисти. Един от акцентите са ограниченията, ориентирани към фамилиите и децата.

ИПИ работи по дълготраен план за оценка успеваемостта на обществените помощи и услуги у нас. През втората половина на предходната година икономистите стартираха поредност от обществени разисквания, фокусирани върху резултатите от обществени подпомагания и вероятните решения в границите на полемиките към приемането на бюджета за 2022 година

Бързо възходящата инфлация през актуалната година насочи ново предизвикателство пред обществената отбрана в страната, като в последните месеци интензивно се разясняват компенсиращи ограничения към разнообразни уязвими групи. Направената поръчка за актуализация на бюджета в средата на годината също отваря вратата за голям брой хрумвания в обществената сфера.

На този декор ИПИ насочва покана за отворена полемика, която да даде дълготраен небосвод и насочни точки за основните политики в обществената сфера през актуалната година.

Публичното разискване е по план „Намаляване на бедността и неравенството във опциите посредством промени в обществените прехвърляния и услуги“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР