Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер Проф. д-р Борислав

...
Институтът по интелектуална собственост и технологичен трансфер Проф. д-р Борислав
Коментари Харесай

Форум „Правата на артистите-изпълнители"

Институтът по интелектуална благосъстоятелност и софтуерен трансфер „ Проф. доктор Борислав Борисов " (ИИСТТ) на УНСС, Сдружение с нестопанска цел „ АртистАутор " и адвокатска адвокатска фирма YNG Legal провеждат конгрес „ Правата на артистите-изпълнители ". За да участвате е належащо да се регистрирате като попълните онлайн формуляра.

В България практиката демонстрира, че има нужда от регулярни осведомителни акции, които показват добре структурирана информация по отношение на правата на артистите-изпълнители в актуалната бизнес среда. Форумът ще засегне въпроси от значително значение за повишение на конкурентоспособността на актьорите. Обсъжданите тематики са подобаващи за артисти-изпълнители, продуценти, адвокати, експерти по интелектуална благосъстоятелност, връзки, студенти.

По време на форума експерти от университетските среди и практиката ще обиден следните тематики:
груповото ръководство на права на интелектуална собственост;
ролята на Министерството на културата в груповото ръководство на права;
промените в закона за авторското право и сродните му права;
специфики в договорите на артистите-изпълнители.

Форумът ще се организира на 27 февруари от 09:30 ч. в Голямата конферентна зала на Университета за национално и международно стопанство.

За уредниците:

Институтът по интелектуална благосъстоятелност и софтуерен трансфер „ Проф. доктор Борислав Борисов " (ИИСТТ) е главно звено на УНСС, което реализира научноизследователска активност и подкрепя бизнеса и държавното ръководство по въпросите на интелектуалната благосъстоятелност и софтуерния трансфер. ИИСТТ работи в тясно изследователско и експертно съдействие с редица национални и интернационалните организации, като Световната организация за интелектуална благосъстоятелност, Европейското патентно ведомство и Службата на Европейския съюз по интелектуална благосъстоятелност, Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия, работодателски организации, предприятия от креативните промишлености, адвокати, представители по индустриална благосъстоятелност и други.

Сдружение с нестопанска цел „ АртистАутор " е организация за групово ръководство на права, записана в Министерството на културата. Сдружението се грижи за групово посланичество, ръководство и отбрана на правата на артистите-изпълнители в България от 1998 година насам. В „ АртистАутор " членуват над 340 професионални български артисти-изпълнители.

YNG Legal е водеща адвокатска адвокатска фирма в региона на правото на интелектуалната благосъстоятелност. Екипът има дълготраен опит в консултирането на артисти, писатели и други създатели във връзка със отбраната на техните авторски и сродни права. Кантората дава цялостно правно обслужване на „ АртистАутор " и взе участие интензивно в уреждането на връзките сред организации за групово ръководство на права и ползватели на права. Освен това YNG Legal предлага юридически услуги на бизнес клиенти по отношение на структуриране на бизнеса им, данъчноправните аспекти на търговски покупко-продажби, отбрана на персоналните данните, ограничения против изпирането на пари, действия с криптовалути, както и в региона на трудовото и комерсиалното право.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР