Институт Роберт Кох, водещата здравна организация в Германия, има доказателства,

...
Институт Роберт Кох, водещата здравна организация в Германия, има доказателства,
Коментари Харесай

В Германия доказаха, че Covid-19 може да увреди сърцето и бъбреците

Институт " Роберт Кох ", водещата здравна организация в Германия, има доказателства, че Covid-19 може да повреди сърцето, бъбреците и да аргументи кръвен съсирек (тромб), написа " Гардиън ".

Заместник-председателят на института професор Ларс Шаде съобщи, че би трябвало методично да ревизират всички налични доказателства, в това число и посредством аутопсии.

Той означи, че решението да се разхлабят някои ограничавания в Германия e " рационално " от обществена позиция. Но от чисто епидемиологична позиция рестриктивните мерки би трябвало да останат в действие.

Основната цел е броят на случаите да остане в " безвредна зона ", означи специалистът. В момента равнището на заразяване от един човек е 0,9, което е нарастване от петък, когато беше 0,7. Броят на новите случаи се удвоява на всеки 20 дни, а на умрелите на всеки 12 дни.

Според данните от тази заран в Германия има повече от 147 000 инфектирани с ковид, а 4912 са умряли. Смъртността в страната е 3,2 на 100. Шаде означи, че смъртността се усилва, както и инфектираните и умрелите в старческите домове и лечебните заведения.

По думите му сега Германия има потенциал да прави по 730 000 теста на седмица, само че идеално би било да доближи до към 1 милион души. Но той акцентира, че има на практика проблеми с увеличението на тестванията поради неналичието на реагенти в международен мащаб.

Въпреки информация от тази заран, че децата не популяризират болестта толкоз доста, както се смяташе по-рано, Шаде означи, че инфектираните деца имат толкоз огромно количество от вируса в гърлото си, колкото и при възрастните хора, въпреки че те постоянно не демонстрират признаци. Той добави, че институт има вяра, че децата нямат толкоз огромна роля за разпространяването на вируса.

Експертът сподели още, че съветът за прекъсване разпространяването на вируса остава същият, до момента в който не бъде основана ваксина: съблюдаване на отдалеченост от 1,5 метра, при кихане или кашляне покривайте устата и носа със свивката на лакътя и постоянно миене на ръцете. Той поучава и да се носят маски. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР