Институт Лист -Унгарски културен институт в София кани пловдивчани и

...
Институт Лист -Унгарски културен институт в София кани пловдивчани и
Коментари Харесай

Изложба в Пловдив представя 10 устойчиви модни и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група

Институт Лист -Унгарски културен институт в София кани пловдивчани и посетители на града на изложба със заглавие „ Устойчива мода и дизайн в страните на Вишеградската четворка ”, която ще бъде експонирана в Къща Хиндлиян.

Официалното разкриване ще се състои на 12 октомври 2022 година (сряда) от 18:00 ч. в Къща Хиндлиян – Пловдив, ул. „ Артин Гидиков ” №4.

Експозицията показва 10 устойчиви фешън и дизайнерски марки от страните на Вишеградската група: Чехия, Унгария, Полша и Словакия. Те са се нагърбили със задачата да проектират и създават продуктите си в сходство с концепцията за резистентност: употребяват естествени материали, търсят екологични и новаторски други възможности, употребяват рециклирани и/или модифицирани материали, работят на локално равнище и се пробват да реализират безотпадъчно произвеждане с фокус и върху общественото влияние.

Изложбата се провежда от Институт Лист – Унгарски културен институт София във връзка Унгарското председателство на Вишеградската група през 2021/2022 година. Партньори са Чешки център София, Полски институт в София и Посолството на Словакия в София, със съдействието на Фестивал „ Мелба “. Любезен хазаин на събитието е Общински институт „ Старинен Пловдив ”.

„ Унгарската “ част от изложбата се реализира благодарение на Агенция „ Унгарска мода и дизайн “ (HFDA), образувана през 2018 година за да дава ефикасна и структурирана поддръжка за всеки участник в областта на модата и дизайна в съществени стратегически посоки – профилирана съгласуваност, възстановяване на достъпността и пазарните благоприятни условия на унгарските артикули, насърчаване на образованието и производството.

Изложбата може да бъде посетена до 21-ви октомври. Входът е свободен, работно време от 9:30 до 18:00 ч. (понеделник – почивен ден).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР