Инсталиране на безплатен интернет по автобусните спирки във Варна предвиждат

...
Инсталиране на безплатен интернет по автобусните спирки във Варна предвиждат
Коментари Харесай

Планират безплатен WiFi по автобусните спирки във Варна

Инсталиране на безвъзмезден интернет по автобусните спирки във Варна плануват от Оперативна програма ТАСРУД. Това заяви за " Радио Варна " шефът на общинското дружество Милко Лалев.

" Безплатният WiFi по спирките е заложен в бюджета и чакаме той да стане факт още през тази година. Вече е сложена оптиката, следва да се закупи техническото съоръжение ", изясни Лалев. Все още не е ясно какъв брой и кои спирки ще са с безвъзмезден интернет.

" Тази оригиналност е ориентирана главно към туристите, повече от които не разполагат в телефоните си проект, който да покрива използването на мобилен интернет на територията на България. Затова и безплатната WiFi мрежа ще бъде съсредоточена на спирки в централната част на града, която е с по-голям туристопоток ", разяснява още Лалев.

През предишното лято на 84 автобусни спирки беше сложено видеонаблюдение. Целта на тази мярка е да се лимитират вандалските прояви по спирките.

" Камерите са конфигурирани на спирките, на които има машини за билети, защото те са най-чест обект на вандалски прояви. Видеонаблюдението ни оказва помощ да документираме причинителите на тези действия, след което записите се предават на полицията ", изясни Лалев.

Камерите оказват помощ за идентифицирането на причинителите на вандализъм и тяхното залавяне, само че хулиганските прояви по спирките не са намалели, показа със страдание Милко Лалев.

Управителят на ТАСРУД разкри, че се обмисля рационализиране на автоматизираната билетна система.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР