Инсталацията за охлаждане в ловешкото предприятие Мелта-90“ АД към 23

...
Инсталацията за охлаждане в ловешкото предприятие Мелта-90“ АД към 23
Коментари Харесай

Инсталацията в ловешкото предприятие „Мелта-90“ АД е в процес на спиране

Инсталацията за изстудяване в ловешкото дружество „ Мелта-90 “ АД към 23 май 2022 година остава спряна от употреба, както е заповедта на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН)- Враца.

Въпреки това през почивните дни още веднъж бяха получени от жители сигнали за аромат на амоняк, заяви кметът на Ловеч Корнелия Маринова. На място с цел да ревизират обстановката още веднъж са били чиновници на Община Ловеч и на Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Обясненията на притежателите е, че прекъсването е нескончаем развой, на стадии, а в този момент са в спешен режим.

Днес в „ Мелта-90 “ АД работят експерти от лицензирана компания за механически контрол, които обследват инсталацията. Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) – Плевен пък ще направи наново 72-часово премерване на равнищата амоняк в атмосферния въздух от 27 май до 30 май т.г. Този път ще се мерят и равнищата на шума.

Хладилната апаратура е построена в интервала 1982 -1988 година. В Ловеч сигналите за миризма на амоняк в региона започнаха от 4 май. На 17 май способените институции направиха инспекция, която откри теч на амоняк. На няколко места има компрометирани сектори в инсталацията за изстудяване, която работи с осем тона амоняк.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР