Инсталацията е знак на почит към 96-годишната кралица като историческа

...
Инсталацията е знак на почит към 96-годишната кралица като историческа
Коментари Харесай

Платиненият юбилей на Елизабет II преобрази Стоунхендж

Инсталацията е знак на респект към 96-годишната кралица като историческа фигура и не инцидентно ще се реализира на една от най-знаковите английски забележителности. Организаторите от English Heritage споделят, че замисълът е „ да съберат на едно място две английски икони ” и съгласно част от феновете, гледката е невероятна.

Но не всички приветстват концепцията. Според критиците ѝ е „ лигава ” и несъответствуваща за паметното място. „ Hейно Величество кралицата е глава на Църквата на Англия, а Стоунхендж е античен, предхристиянски монумент. Само аз ли се усещам объркана? “, пита в Twitter известна ирландска социална фигура.

Разбира се, ролята на Елизабет II като нравствен водач е чисто алегорична, а функционалността на Стоунхендж като „ свещено място ” не е потвърдена, показва списание Smithsonian. Мегалитният монумент е строен на няколко стадия сред 3000 и 1500 година прочие н. е. и се счита, че разположението на каменните стълбове е нещо като звездна карта. Има догадка, че паметникът е безоблачен календар, а...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР